У кожному населеному пункті Волині відбудуться толоки

У кожному населеному пункті Волині відбудуться толоки

08.04.14 10:32 0 764
До Великодніх свят в кожному населеному пункті Волині відбудуться толоки. Про заходи щодо проведення в області Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» йшлося на оперативній нараді голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, яка відбулась у відеоселекторному режимі з районами.

Відтак, прибиратимуть парки, алеї, сквери, узбіччя автомагістралей, наводитимуть лад на прибудинкових територіях, а також ремонтуватимуть дорожні ділянки до кладовищ.

Для максимального сприяння цим процесам та належній їх організації голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт видав відповідне розпорядження. Документом зобов'язано районну та міську владу налагодити постійну роботу з упорядкування територій населених пунктів, поліпшення їх благоустрою та озеленення, а до загальноміських толок, місячників з благоустрою, ліквідації стихійних сміттєзвалищ широко залучати місцеве населення, установи та організації.

Окрім того, йдеться й про упорядкування кладовищ, а також меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, меморіальних дощок, музеїв, кімнат бойової слави. Пільговим категоріям громадян, одиноким престарілим буде надано допомогу у впорядкуванні садиб та присадибних ділянок.

На опертивній нараді порушувалося і питання паспортизації місць для твердих побутових відходів у селах. Оскільки, за словами доповідача – заступника директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимира Бондарука, у більшості сіл на не відведено спеціальних місць для цього, внаслідок чого утворюються стихійні сміттєзвалища.

Як зауважив Володимир Бондарук, на Волині налічується 526 місць для їх складування твердих побутових відходів, втім, кількість паспортизованих не перевищує 90, а державні акти на земельні ділянки чи договір оренди землі мають лише 33.

Григорій Пустовіт, з цього приводу, зобов’язав розробити проект розпорядження голови ОДА, в якому пропишуть завдання та терміни виконання, щоб кожна сільська/селищна ради вирішили питання відводу землі для сміттєзвалиш і облаштували до них під’їздні шляхи.

Голова облдержадміністрації також акцентував на прибиранні територій Волинської області поблизу митниць та пунктів пропуску.

Окрім цього, 12 квітня ц.р. Всеукраїнською громадської організацією «Зробимо Україну чистою!» буде проведено акцію з прибирання зелених зон та благоустрою.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернополян віддали під ...

КОМЕНТАРІ