Волинська область: протягом 4-6 квітня рятувальники ліквідували 4 пожежі трав’яного настилу (фото, відео)

Волинська область: протягом 4-6 квітня рятувальники ліквідували 4 пожежі трав’яного настилу (фото, відео)

08.04.14 11:10 0 816
У Волинській області з початку року трапилось 27 пожеж в екосистемах : одна з них у лісі та 26 пожеж на сільгоспугіддях (спалювання стерні, сухої трави).

4 квітня о 12:35 у селі Старовойтове Любомльського району відбулось загорання осередками сухої трави та очерету на площі 0,02 га. На місце події вже за 2 хвилини прибули працівники державного пожежно-рятувального поста №24. Загорання ліквідовано о 12:50. Причина пожежі – підпал невстановленими особами.

5 квітня о 16:30 у селі Новий Мосир Ковельського району трапилось загорання молодого посіву соснового лісу та сухої трави на площі 2 га. Для гасіння пожежі за 10 хвилин прибули бійці державного пожежно-рятувального поста №21, в складі 3 чоловік особового складу. До гасіння також долучилось 6 чоловік населення. Загорання ліквідовано о 17:40. Причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

5 квітня о 21:02 у місті Любомль, що на вулиці Дружби, трапилось загорання сухої трави осередками на площі 0,50 га. На місці події працювали працівники ДПРЧ-10, у складі 4 чоловік особового складу. Загорання ліквідовано о 21:35. Причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

6 квітня о 13:55 у місті Камінь-Каширський, що на вулиці Ковельській, відбулось загорання сухого очерету на площі близько 2 га. За 5 хвилин на місце події прибули 2 відділення ДПРЧ-8 та 10 чоловік особового складу. Загорання ліквідовано о 15:00. Причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Із встановленням теплої сухої погоди рятувальники закликають до пильності та обережності у поводженні з вогнем та дотримання правил безпеки. А також відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал сухостою не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ