Без націоналізму ми не збудуємо могутньої України

Без націоналізму ми не збудуємо могутньої України

08.04.14 12:24 0 687
Ось вже п'ятий місяць українським привітанням у всіх куточках України є "Слава Україні – Героям Слава!". Це вітання було, є та буде для нас основою нашого українського світогляду. Коли багатотисячні віча на Майдані вигукували "Слава Україні – Героям Слава!", здавалось це гасло долітало до небес та розходилось всією Україною. Здавалось, аж здригалися будівлі довкола нас.

Хто б міг подумати ще кілька років тому, що це бандерівське гасло тепер лунатиме у Києві, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Херсоні як свідчення пробудження українського духу. Хто б міг спрогнозувати, що мільйони українців незалежно від місця проживання вітатимуться так, як колись віталися бійці УПА. Однак історичний поступ та національне відродження не зупинити, попри усі старання нашого одвічного ворога – Москви.

Коли поляк каже, що він поляк, то його поважають, коли німець каже, що він німець – теж отримує повагу. Але як тільки українець скаже, що він є українцем і любить свою Україну, його можуть запідозрити у фашизмі, неонацизмі, крайньому націоналізмі. Вочевидь, наш інформаційний простір ще й досі перебуває під впливом Російської імперії, яка з усіх сил прагне зробити з кожного українського націоналіста злочинця тільки тому, що вони мислять як свідомі вільні громадяни, а не раби.

Політична партія ВО "Свобода", до якої я належу, чітко розуміє: доки кожен українець не усвідомить, що він є націоналістом і Україна справді понад усе, ми не збудуємо своєї могутньої високорозвиненої держави.

Однозначно, що Україна вже ніколи не буде такою, якою була. Але й кожен повинен усвідомити, що ми її ще не змінили. Перед нами лежить тернистий шлях докорінних перетворень. Через людську байдужість, продажність, колоніальний світогляд, брудні політтехнології, небажання називати речі своїми іменами та чути правду, мешканці нашої держави зробили фатальну помилку на виборах 2010 року. Ця помилка нам дуже дорого коштувала: понад сотню загиблих, близько 150 зниклих безвісті та сотень поранених. Зараз ми знову на порозі доленосного вибору. І знову нас намагаються ввесті в оману, звесті на манівці.

Свободівці фактично виконували роль чорноробів революції. Наші сотні постійно мали конкретні завдання на Майдані. Коли кількість майданівців зменшувалася, ми навпаки звозили людей. День у день ми виконували рутинну роботу, а коли почались активні дії, то не ховалися за спинами побратимів, а йшли вперед.

Я пригадую події на вулиці Грушевського у січні. Тоді наші очі переповнювали сльози не від газу, а від того, як ці діти, футбольні фанати, безстрашно йшли на "Беркут". Саме тоді ми отримали перші жертви.

У ті гарячі дні, коли мирний протест перейшов у війну, а Майдан перетворився на пекло, ми залишали дітей, жінок та батьків з однією фразою: "Я там маю бути!". Це було сказано без всякого пафосу чи пояснень. Це були єдині слова, які спадали на думку. Це було тверде переконання, що моє місце там з тисячами побратимів на Майдані. Бо там є моя свобода, моє майбутнє, моя краща доля.

У лютому ми втратили 18 побратимів-"свободівців", героїв Небесної сотні та здобули кілька сотень поранених, багато з яких ще й досі на лікуванні. Наші народні депутати йшли на барикади, виносили поранених, забирали хлопців і потрапляли під приціл автоматів, а не камер. Так має бути. Бо це наше завдання і сенс боротьби.

життя диктує нові виклики. На часі люстрація і очищення влади. Ми виступаємо за люстрацію чиновників, міліції, прокуратури, судів та СБУ. Також настав час закрити офшори та повернути виведені кошти в Україну.

"Свобода" підтримує виборність посадових осіб органів місцевого самоврядування. Потрібно розпочати реальну боротьбу з корупцією та вибудувати таку систему співпраці держави з громадянином, де хабар немає жодного сенсу, а його отримання загрожує вкрай негативними наслідками для особи. На часі зменшення кількості чиновників та подолання бюрократії, реформа силових структур, створення дієвої армії, ефективної СБУ та міліції. Забезпечення умов для динамічного росту економіки.

На мою думку, після Революції гідності кожен українець став розумнішим та мудрішим. Він навчився краще відрізняти зерно від полови і не допустить контрреволюції, відмови від системних змін в країні. Для мене, свободівця, поточний момент, це не просто політична боротьба чи виборчі перегони. Це боротьба за незалежну і могутню Україну. І ми не маємо права її програти.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Результати щодо ...
Наступна новина: Житомирська область: ...

КОМЕНТАРІ