Україна випередила Туреччину та Росію за індексом соціального розвитку, - рейтинг

Україна випередила Туреччину та Росію за індексом соціального розвитку, - рейтинг

08.04.14 13:00 0 695
За рівнем задоволення соціальних та екологічних потреб Україна посіла 62 місце серед 132 країн.

Відповідний рейтинг було підготовано Американською неурядовою організацією Social Progress Imperative за підтримки компанії Deloitte, що входить до «Великої четвірки» аудиторських компаній.

Значення цього індексу для України склало 64,9 балів, вона обігнала Туреччину (64 місце), Грузію (66 місце), Росію (80 місце) та Молдову (81 місце).

Дослідники стверджують, що найбільш високих успіхів українці досягли у категорії «базові людські потреби» (77.98), в рамках якої на високому рівні залишаються доступність їжі та базової медичної допомоги (95.11 балів). Рівень особистої безпеки залишається на доволі низькому рівні (57.48 балів).

Водночас критичним залишається низький рівень захисту навколишнього середовища та ситуація з викидами вуглекислого газу. Крім того, автори рейтингу відзначають низький рівень захисту приватної власності (30 балів зі 100) в країні, толерантності до іммігрантів (38 зі 100 балів) та не надто задовільне, на їх думку, ставлення до жінок (44 зі 100).

В той же час першу п’ятірку рейтингу склали Нова Зеландія, Швейцарія, Ісландія, Нідерланди та Норвегія, інформує «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще одна представниця ...
Наступна новина: В Луцьку ЖЕК № 8 завершує ...

КОМЕНТАРІ