Ірина Сех: «Ми відкриті для іноземних спостерігачів та закордонних місій»

Ірина Сех: «Ми відкриті для іноземних спостерігачів та закордонних місій»

08.04.14 14:24 0 729
7 квітня голова Львівської облдержадміністрації Ірини Сех та голова Львівської обласної ради Петро Колодій зустрілися із спеціальним представником Головуючого в ОБСЄ Тімом Гульдіманном. Учасники зустрічі обговорили майбутні вибори Президента в Україні, соціально-економічну ситуацію в державі та, зокрема на Львівщині.

Голова ОДА подякувала представнику ОБСЄ за розуміння ситуації, в якій опинилася Україна, за всебічну підтримку нашої держави, готовність сприяти мирному врегулюванню конфлікту, розв’язаного на нашій території російськими агресорами.

«Ми відкриті для іноземних спостерігачів та закордонних місій, які мають на меті з’ясувати реальну ситуацію в Україні та об’єктивно інформувати про це світову громадськість і політичні еліти Європи та світу, а керівництво області готове надавати їм всебічну допомогу та підтримку», – запевнила очільник Львівщини.

«Спостерігачі місії ОБСЄ постійно працюють в 9 містах України. Ми чули і на сході, що не існує мовної проблеми, мова не стосується політики. Зараз дуже важливо стабілізувати політичну ситуацію в країні та не допустити незаконно-озброєних формувань на території країни», – зазначив Тім Гульдіманн

Своєю чергою Ірина Сех запевнила, що велику частину зброї, викраденої під час захоплення управлінь міліції в ніч з 18 на 19 лютого, вже повертають в правоохоронні органи. «Зброю, яка потрапила до людей, активно здають, але на Львівщині немає жодних озброєних формувань. Ми хочемо створити муніципальну дружину, яка охоронятиме правопорядок на території області», – запевнила керівник ОДА.

Зазначимо, метою візиту Тіма Гульдіманна до України та, зокрема, Львова є оцінка поточної ситуації в Україні, отримання достовірної інформації щодо анексії Криму, отримання інформації від української сторони щодо бачення шляхів вирішення українсько-російського конфлікту. ОБСЄ також пропонує можливі варіанти вирішення конфлікту за свого посередництва.

Візит в Україну особистого представника Головуючого в ОБСЄ триватиме з 7 до 9 квітня 2014 року. Тім Гульдіманн планує відвідати південні міста України (Одесу та Херсон) і дати підсумкову конференцію щодо поточної ситуації в Україні.

Нагадаємо, з початку року це вже третя зустріч керівництва області з представниками ОБСЄ. Зокрема, 27 березня відбулась зустріч зі співробітниками місії ОБСЄ – представниками Управління Верховного комісара з прав національних меншин Бюро демократичних інституцій і прав людини. Під час зустрічі в облдержадміністрації сторони обговорили стан суспільно-політичної ситуації в регіоні та питання дотримання прав людини. 4 квітня Представники Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ обговорили питання, пов’язані з підготовкою до проведення виборів Президента України 25 травня 2014 року, зокрема, забезпечення виборчого права кримських татар, які тимчасово перебувають на Львівщині. В зустрічі брали участь офіційні спостерігачі ОБСЄ на дострокових виборах Президента України Бріджіт Хеєр (Німеччина), Філіпе Алкобіа М. С. Хонрадо (Португалія), Труді Марі Хаг (Канада), Рафал Фарбіш (Польща), Флоренс Барна (США), Джон Роар Страндес (Норвегія).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ