Голова Львівської ОДА Ірина Сех та Маршалок Підкарпатського воєводства Республіки Польща Владислав Ортил обговорили майбутню співпрацю

Голова Львівської ОДА Ірина Сех та Маршалок Підкарпатського воєводства Республіки Польща Владислав Ортил обговорили майбутню співпрацю

08.04.14 16:19 0 673
У Львівській ОДА буде створено робочу групу, яка має якнайшвидше розробити пропозиції до Виконавчого протоколу про співпрацю між Львівщиною та Підкарпатським воєводством Республіки Польща. Про це повідомила голова Львівської ОДА Ірина Сех на зустрічі із Маршалком Підкарпатського воєводства Республіки Польща Владиславоми Ортилом та Головою Сеймику Підкарпатського воєводства Войцехом Бучаком.

«Майбутнє, яким воно буде» – це одна із тем зустрічі, як її окреслив Владислав Ортил.

«Ми обговорили майбутню співпрацю між Підкарпатським воєводством та Львівською областю, а також питання економічного і соціального розвитку. Вони є дуже важливими, тому ми хочемо якомога скоріше підписати Виконавчий протокол, в якому всі моменти будуть висвітлені і будуть визначені конкретні дії, спрямовані на поглиблення співпраці за цими напрямками», – сказав Маршалок.

Голова Сеймику Підкарпатського воєводства Войцех Бучак повідомив, що Республіка Польща цьогоріч відзначатиме 15-річчя органів місцевого самоврядування. Він запропонував поділитись польським досвідом їхнього реформування і принагідно запросив керівництво Львівщини на урочистості.

«Готові поділитись досвідом трансформації органів місцевого самоврядування. Я думаю, що це принесе корисний досвід як для урядовців України, місцевих органів самоврядування, так і для всіх мешканців», – відзначив Войцех Бучак.

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех запевнила, що конкретні пропозиції до Виконавчого протоколу Львівська ОДА підготує у найкоротші терміни, зокрема щодо співпраці у сфері економіки, туризму, культури, а також охорони довкілля.

«Я думаю, що є зацікавленість і в польської сторони, і в української, і тому ми завтра на сесії Львівської обласної ради будемо вносити зміни до бюджету і пропонувати 1 млн. грн. на співфінансування проектів у сфері охорони навколишнього природного середовища», – поінформувала Ірина Сех.

Також очільник Львівщини подякувала польським колегам за підтримку під час Революції Гідності.

«Хочу висловити вдячність Республіці Польща та особисто панові Маршалку за підтримку, надану Україні і українцям під час Революції Гідності. Особливо подякувати за можливість лікування поранених українців у медичних закладах Підкарпатського воєводства. Багато наших громадян отримали і отримують зараз кваліфіковану медичну допомогу у Польщі», – наголосила Ірина Сех.

У свою чергу представники польської сторони висловили солідарність та підтримку Україні, а також задекларували, що готові надавати медичну допомогу нашим громадянам, якщо така допомога буде потрібна і в подальшому.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ