Чернігів: Комунальні підприємства звітують за 2013 рік

Чернігів: Комунальні підприємства звітують за 2013 рік

08.04.14 11:44 0 993
4 квітня комісія з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності Чернігівської міської ради під керівництвом заступника міського голови Анни Романовоїзаслухала звіти керівниківкомунальних підприємств "ТРА "Новий Чернігів", "Редакція Чернігівської міської газети "Чернігівські відомості", "Міський палац культури", КП "Центральний парк культури та відпочинку".

У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Микола Миргородський, заступник міського голови-начальник фінансового управління міської радиВіктор Бистров, секретар міської ради Владислав Кухар, керівники відповідних структурних підрозділів міської ради, депутати міської ради.

Пріоритетним завданням телерадіоагентства «Новий Чернігів» керівник Ольга Капустян вважає інформаційне забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування, висвітлення діяльності депутатського корпусу, виконавчого комітету, структурних підрозділів міської ради.

Телеканал "Новий Чернігів" минулого року продовжував мовити на аналогових частотах по обласні телемережі з обсягом мовлення 5 годин на добу (ранковий, денний та вечірній блоки) на 85 % території області. Впровадження цифрового мовлення в Україні та в області поки суттєво не вплинуло на аудиторію каналу: до тих, хто приймає ефірний сигнал ТРА "Новий Чернігів", додається 100 тис. абонентів кабельних операторів по всій області (половина з них – чернігівський оператор "Основа", 30 тис. – Прилуки, решта 20 тис. абонентів – Ніжин, Бахмач, Варва, Корюківка, смт. "Десна" та "Ладан").

Не маючи окремого телеканалу на 24 години мовлення, ТРА намагається зробити години свого ефіру насиченими і цікавими, зауважила О. Капустян. Ефір телеканалу є жанрово різноманітним: інтерв'ю, ток-шоу, репортажі, огляди, авторські програми інформаційного, пізнавального, просвітницького, музично-розважального, соціального напрямку майже всі телевізійні жанри.

Основним продуктом залишаються новини "Факт". ТРА "Новий Чернігів" – прихильник класичних новин: з так званим "паркетом" – офіційною інформацією, висвітленням важливих для чернігівців подій у всіх сферах життя, бізнесу. Починаючи з листопада-грудня минулого року і дотепер – це і значима для населення політична, економічна інформація: події Майданів та антимайданів, криміногенна обстановка, ситуація на кордоні, часткова мобілізація та ін.

У 2013 році поряд із звичними для глядача проектами з'явилися й нові: інтерактивний проект у прямому ефірі "Серед тижня" (інтерв'ю з керівником одного з підприємств чи служб міста з дзвониками в студію) на теми благоустрою, житлово-комунальні, медичне обслуговування та ін.), програма для підлітків та батьків "Без проблем?", "Сімейна кухня", "Меломан". З вересня оновлено медичний проект "Ескулап". До 70-річчя визволення України телебачення з квітня по жовтень випустило масштабний проект "Забуттю не підлягає". Загалом телерадіоагентство випускає понад 30 проектів. Найвищий рейтинг мають "ФАКТ-новини", "Невідомий Чернігів", "МедіаКратія" (ток-шоу), "Срібна гривня", "Містечко" (журналістське розслідування).

За словами керівника підприємства, колектив готовий до ліцензування на цифровий канал з новою концепцією та ефірною сіткою на 24 години мовлення.

У 2013 році підприємство отримало бюджетну дотацію у розмірі 1198,4 тис. грн., з яких оплата комунальних послуг та охорони становила 102 тис. грн., оплата за телекомунікаційні послуги – 99 тис. грн., витрати на зарплату – 712 тис. грн., нараховано ЄСВ на зарплату – 284,8 тис. грн.

На відміну від попереднього 2012 року фінансовий результат за минулий рік склав збиток у сумі 127,6 тис. грн. Доходи від підприємства за 2013 склали понад 2,3 млн. грн., витрати становили 2431,6 тис. грн., що на 8,7 % менше, ніж за аналогічний період минулого року.

КП «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості», як повідомила редактор газети Ірина Мокроусова, створене з метою об’єктивного висвітлення діяльності міської ради, виконавчої влади, поширення об’єктивної інформації про політичне, соціальне, економічне, культурне та духовне життя міста, одержання прибутків в інтересах власника та трудового колективу підприємства.

За звітний період видано 52 номери газети загальним накладом майже 229 тис. примірників.

Стосовно оприлюднення офіційних документів – рішень виконкому, сесій міської ради та ін. І. Мокроусова зазначила, що редакція не обмежується тільки друкуванням цих документів, а й розміщує необхідні роз’яснення по них відповідальних осіб. Часто редакція готує офіційну інформацію окремими вкладками до номеру, збільшуючи таким чином обсяг сторінок газети до 28 або 32-х.

Значна увага в газеті, за словами редактора, приділяється висвітленню роботи комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність міста. Публікуються матеріали, підготовлені за листами і зверненнями до редакції чернігівців, виступи керівників та ін.

В традиційні рубриці "Трибуна депутата" минулого року виступили 17 депутатів міської ради. Регулярно у «Відомостях» готуються тематичні сторінки на освітянську тематику або матеріали з консультаціями та порадами працівників закладів охорони здоров’я міста.

Традиційно значна увага приділяється висвітленню різноманітних культурних та спортивних подій міста. Діють тематичні сторінки «Культура» чи «Культурний простір», сторінка або рубрика «Спорт». Газета продовжує тісну співпрацю з міською ветеранською організацією та громадськими організаціями міста.

Фактично за минулий рік підприємством отримано дохід 981 тис. грн., дотація з міського бюджету фактично склала 609 тис. грн. Витрати підприємства за звітний період становили 985 тис. грн.

Отримані від діяльності підприємства кошти використовуються на оплату послуг друку, транспортування газети, виплату заробітної плати працівникам редакції, комунальні послуги, сервісне обслуговування комп’ютерної техніки та інші витрати, пов’язані з господарською діяльністю підприємства.

Діяльність КП "Міський палац культури", за словами директора Анатолія Кирилюка, спрямована на збереження, розвиток та популяризацію української культури та культур інших національних груп, які проживають на території регіону, самодіяльної та художньої творчості серед молоді та дітей, на організацію культурного дозвілля жителів та гостей міста.

На у закладі працює 25 творчих колективів, у яких займається понад 1 тис. чоловік. П’ять колективів мають почесне звання «народний», два дитячі колективи носять звання «зразковий», один – звання «народного» художнього колективу.

У Міському палаці культури займається 7 творчих колективів, керівники яких утримуються за рахунок міського бюджету, зокрема: заслужений аматорський народний хор України «Десна», народний аматорський хор ветеранів війни та праці, народний аматорський ансамбль танцю «Дружба», народний аматорський фольклорний ансамбль пісні «Сіверяни», народний естрадний оркестр «Меридіан», зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Десняночка», зразковий театр народного танцю «Слов’яни».

Протягом звітного періоду дохід підприємства формувався за рахунок проведення концертно-розважальних заходів, здачі приміщень в оренду. Крім того, підприємство отримує дотацію з міського бюджету на оплату комунальних послуг та частково на заробітну плату технічного та творчого персоналу.

Доходи підприємства склали 2888 тис. грн., серед них: від концертної діяльності - 643,4 тис. грн., 136 тис. грн. – відшкодування комунальних послуг орендарями, 233 тис. грн. – оренда приміщень, дотація з міського бюджету – 2194,3 тис. грн. Витрати підприємства становили 2888 тис. грн., зокрема: 1564 тис. грн. – заробітна плата, 543 тис. грн. – матеріальні витрати господарського призначення, 519 тис. грн. – нарахування на заробітну плату, 90 тис. грн. – амортизація, та інші. Прибутку підприємство не отримало.

Основним напрямком діяльності Центрального парку культури і відпочинку, за словами директора Володимира Хольченкова, є організація дозвілля жителів та гостей міста.

Важливим об’єктом парку, на його думку, є атракціонне містечко, адже це не тільки центральне місце розваг, а й основне джерело доходу підприємства. Отже, первісною задачею парку є утримання атракціонів в належному технічному стані та, по-можливості, їх модернізація. Найбільш проблематичним є питання отримання дозволу на роботу атракціонів, адже термін експлуатації більш, ніж 90 % атракціонів парку давно минув. У 2013 році завдяки потужній роботі технічного персоналу Парку всі необхідні дозволи були отримані.

На балансі парку загалом працює 13 атракціонів. Великою подією для міста стало придбання сучасного атракціону "Говерла". Традиційно перед відкриттям нового сезону проводиться комплексна перевірка всіх атракціонів, за результатами якої підприємство отримує дозвіл на їх роботу. Цього року вона проходитиме у квітні.

Одним з основних напрямків роботи парку є також концертна та творча діяльність Літнього театру. Більшість міських свят стали традиційними для проведення у парку, серед них: «Проводи зими», «Козацькі розваги», «День молоді», «Івана Купала», «Свято квітів», «Терпсихора скликає друзів» та ін. На території парку працює також безкоштовний дитячий майданчик «Рошен», який завжди збирає багато маленьких відвідувачів.

З метою поліпшення інфраструктури відпочинку у парку у звітний період були відремонтовані гойдалки (15 штук), встановлено нові лавочки (10 штук), нові ліхтарі (50 штук). За бюджетні кошти придбано нову сцену розміром 12 на 9 м, на якій проводяться паркові заходи й загальноміські свята. Позитивним досягненням, на думку директора, є також підключення Wi-Fi на території Парку, активно функціонує також сайт Парку www.gorsad.com.ua

Проте, В. Хольченков вказав також на ряд труднощів, які спіткають підприємство у його діяльності, перш за все, це сезонність його роботи, значна залежність від погодних умов та ін., що позначається на збитковості підприємства. Втім, за словами директора, ціни квитків на атракціони парку залишаються найнижчими в Україні.

Загалом підприємство отримало доходів на суму 1631 тис. грн., але затрати перевищили доходи на суму 292 тис. грн.

Члени комісії звернули увагу керівників комунальних підприємств на здійснення необхідних заходів економії у поточному році та пошуку оптимального рішення зазначених проблем їх діяльності. За пропозицією Анни Романової діяльність вищезазначених комунальних підприємств комісія визнала задовільною.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За місяць волонтер ...
Наступна новина: Волинь прийняла на ...

КОМЕНТАРІ