Генеральний прокурор України Олег Махніцький: «Головними принципами роботи працівників органів прокуратури повинні стати професіоналізм, патріотизм та законність»

Генеральний прокурор України Олег Махніцький: «Головними принципами роботи працівників органів прокуратури повинні стати професіоналізм, патріотизм та законність»

08.04.14 15:11 0 693
Генеральний прокурор України Олег Махніцький визначив перед новим прокурором Житомирської області низку завдань. В першу чергу, робота відомства має бути наближена до європейських стандартів, в основі чого лежить прийняття рішень на основі закону та на основі об’єктивного обґрунтування всіх фактів. При цьому головними принципами роботи працівників органів прокуратури повинні стати професіоналізм, патріотизм та законність. Натомість всі, хто був задіяний до незаконної діяльності при попередній владі, мають залишити свої посади.

Окрім цього прокуратура, зокрема, має працювати над зменшенням кількості особливо тяжких і тяжких злочинів та правопорушень, вчинених неповнолітніми й особами, які раніше вчиняли злочини. Важливий напрямок роботи – це профілактика правопорушень з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, боротьба із незаконним використанням зброї. Окрім цього, пріоритетом буде подолання корупції. До того ж Дмитро Лубчук має подбати про нагляд за виконанням законів у соціальній сфері, зокрема на ліквідацію заборгованості із виплатами заробітних плат.

Новопризначений прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук подякував Генеральному прокурору України за довіру та запевнив, що докладе усіх зусиль до того, аби Житомирщина була в першій десятці в Україні за рівнем виконання органами прокуратури своїх функцій та завдань.

Дмитро Іванович наголосив на тому, що пріоритетним напрямком роботи відомства стане боротьба з корупцією. У прокуратурі діятиме гаряча лінія, що забезпечить прозорість її діяльності та відкритість для громадян. Органи прокуратури будуть інформувати населення про актуальні перевірки та порушені кримінальні справи.

Прокурор Житомирської області зазначив, що у відомстві мають працювати не просто фахівці, а й порядні та людяні спеціалісти. Органи прокуратури повинні служити громаді. Він звернув увагу на те, що відомство буде співпрацювати як з громадськими активістами, так і з усіма правоохоронними органами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В «Оселі Розточчя» на ...
Наступна новина: Григорій Пустовіт: Особлива ...

КОМЕНТАРІ