Сидір Кізін: «Органи прокуратури - одне із відомств, які найбільш відповідальні за сприйняття влади суспільством»

Сидір Кізін: «Органи прокуратури - одне із відомств, які найбільш відповідальні за сприйняття влади суспільством»

08.04.14 17:04 0 678
Під час офіційного представлення прокурора Житомирської області голова облдержадміністрації Сидір Кізін звернув увагу на те, що ключовим питанням для нового керівництва держави та регіону є відновлення довіри громадян до влади. Одним із відомств, котрі найбільш відповідальні за сприйняття влади суспільством, є органи прокуратури. Саме від них залежить розуміння громадою ролі держави та всіх її інститутів.

Сидір Васильович зазначив, що події, які відбуваються в Україні протягом останніх трьох місяців, є наслідком беззаконня, безкарності та зневаги влади до кожної людини. Облдержадміністрація розпочала роботу в напрямку відновлення адекватного сприйняття громадою інститутів держави. Житомирщина вже має ряд керівників райдержадміністрацій, а також змінено кадри в Управлінні внутрішніх справ.

Очільник області наголосив на тому, що до недавнього часу порушення в різних сферах життя досить часто залишалися поза увагою влади, а люди постійно нарікали на роботу судової системи та контролюючих органів. Сидір Кізін вважає неприпустимим існування паралельного бюджету та тіньових мільйонерів, які досить часто є державними службовцями і працівниками правоохоронних органів. Він сподівається, що із призначенням Дмитра Лубчука прокурором Житомирської області ситуація в регіоні значно покращиться.

Сидір Кізін переконаний, що більшість працівників органів прокуратури Житомирщини – це кваліфіковані й досвідчені люди, які зможуть виконати поставлені завдання та відновити довіру українського суспільства до влади в цілому. Він вважає, що всі прагнуть жити в правовій державі, де поважають закон, і незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію, ми отримали шанс згуртуватися та провести необхідні реформи. Голова облдержадміністрації сподівається, що найближчим часом на Житомирщині зміниться ставлення людей до органів державної влади та прокуратури у тому числі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 12 квітня в Тернополі ...
Наступна новина: Євген Мельник: ...

КОМЕНТАРІ