Житомирська облдержадміністрація надає великого значення питанням підтримки торгово-економічних та міжрегіональних відносин із Латвійською Республікою

Житомирська облдержадміністрація надає великого значення питанням підтримки торгово-економічних та міжрегіональних відносин із Латвійською Республікою

08.04.14 08:10 0 750
Серед офіційних осіб, які привітали Сидора Кізіна із призначенням на посаду голови Житомирської облдержадміністрації, була і Надзвичайний та повноважний посол Латвійської Республіки в Україні д-р Аргіта Даудзе.

«Щиро бажаю, щоб під Вашим керівництвом було подолано всі складнощі, а розвиток регіону відбувався на користь та в інтересах всіх його жителів.

Зі свого боку, я готова до тісної співпраці з Вами задля створення сприятливих умов для розвитку відносин між Житомирською областю та Латвією»,– йдеться у листі.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін надіслав офіційну відповідь Надзвичайному та повноважному послу Латвійської Республіки в Україні, якою засвідчив глибоку повагу та щиру зацікавленість у налагодженні тісних контактів між Житомирською областю та регіонами Латвійської Республіки.

«Житомирська обласна державна адміністрація надає великого значення питанням підтримки торгово-економічних та міжрегіональних відносин із Латвійською Республікою та зацікавлена у розвитку існуючих та налагодженні нових партнерських відносин. Вважаємо, що запровадження нових шляхів і можливостей співробітництва – це стратегічний напрям розвитку для обох держав.

Житомирщина – це потужний індустріально-аграрний регіон України, багатий на природні ресурси. Запаси декоративно-облицювального каменю (лабрадорит, граніт, габбро) на території нашого регіону практично не обмежені. Область забезпечує потреби держави та країн зарубіжжя у титановому концентраті, займає провідне місце по запасах лісових ресурсів, є лідером у виробництві пиломатеріалів, панчішно-шкарпеткових виробів, продукції, виготовленої з природного каменю. Чільне місце належить нашому краю у питаннях заготівлі і переробки лікарської сировини.

Значний ресурсний та промисловий потенціал, вигідне географічне розташування та зручне транспортне сполучення створюють передумови для розширення ділового взаємовигідного партнерства.

Пріоритетним напрямом у співробітництві підприємств Житомирської області із латвійськими партнерами є залучення інвестицій для спільного освоєння високотехнологічної продукції на підприємствах легкої, целюлозно-паперової, металургійної, хімічної, деревообробної, добувної, машинобудівної галузей промисловості та налагодження коопераційних зв’язків для впровадження нових видів сільськогосподарської продукції.

Крім того, перспективним напрямом у співпраці є реалізація спільних проектів і програм у сфері туризму та відпочинку, проведення роботи із просування туристичних можливостей Житомирщини в Латвійській Республіці, укладання прямих договорів між суб’єктами туристично-рекреаційної діяльності, обмін рекламно-інформаційними матеріалами.

Маємо надію, що наші наміри у співробітництві принесуть реальні результати і сприятимуть у розвитку економіки обох країн», - йдеться у офіційному листі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ