Для українських експортерів скасують частину митних зборів

Для українських експортерів скасують частину митних зборів

08.04.14 10:16 0 1238
98% митних зборів на продукцію, за яку українські експортери сплачують на кордоні з ЄС, буде скасовано. Цей односторонній захід стимулюватиме зростання економіки України, заощаджуючи її виробникам і експортерам 487 мільйонів євро щороку.

За інформацією Представництва Європейського Союзу в Україні, Європейський Парламент підтримав його пропозицію, віддавши за неї 531 голос.

Цей односторонній торговельний захід, який, як очікується, запрацює з травня, скасує 94,7% тарифів ЄС, що наразі стягуються з імпорту промислових товарів з України. Також за допомогою нього зменшаться тарифи на невелику кількість промислових товарів. Окрім того, цим заходом передбачено скасування тарифів на понад 80% експорту сільськогосподарської продукції України. Водночас ЄС обмежить кількість «чутливої» продукції, зокрема, зернових, свинини, яловичини, курятини та обробленої харчової продукції, які можуть імпортуватися безмитно, щоб не завдавати шкоди інтересам виробників цієї продукції з ЄС.

Тимчасовий і односторонній захід Торговельні «преференційні» заходи ЄС не зобов’язують Україну діяти навзаєм і скасовувати свої власні митні збори на імпорт з ЄС. Однак вони не передбачають їхнє підняття.

Імпорт з України повинен буде відповідати правилам Євросоюзу щодо маркування походження товару. У такий спосіб українська влада повинна буде гарантувати, що товари з інших країн, замасковані під українські, не потраплять до ЄС через територію України.

Застосування заходу розпочнеться з дати його остаточного схвалення до 1 листопада 2014 року, або до набуття чинності Угоди про асоціацію, включно із глибокою і всеосяжною зоною вільної торгівлі, яка передбачає двосторонню лібералізацію торгівлі. Наступні кроки Цей захід потребує формального схвалення Ради міністрів ЄС. Водночас Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон заявила, що преференції «почнуть застосовуватися за кілька тижнів».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ