На Тернопіллі у Вищих Луб'янках встановили пам'ятний хрест Небесній сотні

На Тернопіллі у Вищих Луб'янках встановили пам'ятний хрест Небесній сотні

08.04.14 08:39 0 839
5 квітня 2014 року в селі Вищі Луб'янки Збаразького району, що на Тернопільщині, встановили хрест Небесній сотні. Вулицею села пройшов Хресний марш, ініційований духовенством краю, і відбулася панахида за невинно вбитими українцями. Молебень відбувся на парковій алеї біля пам'ятника загиблим односельчанам за незалежність Батьківщини. Перед панахидою на місці, де в майбутньому планується встановити хрест Небесній сотні, було відкрито меморіальну дошку в пам'ять про загиблих українських героїв.

Після служби отець Михайло звернувся до присутніх та закликав пам'ятати про загиблих, будувати нову країну починаючи з персональних змін кожного, а своїми вчинками робити так, щоб смерті патріотів не були марними.

До присутніх звернувся учасник цих трагічних подій, народний депутат України Михайло Головко: " ми з болем у серці згадуємо ті переломні та трагічні дні для України. Ми заплатили надто високу ціну, аби перемогти. Тому українці зобов'язані пам'ятати усіх героїв Небесної сотні та ідеали, за які вони віддали найцінніше – своє життя. Наше завдання докласті усіх зусиль, щоб ця жертва не була марна і щоб українцям ніколи більше не довелося пережити таких днів. Перед нами стоїть низка завдань та викликів, ворог ще не покараний, а більшість з них і досі перебувають на посадах, тому нам рано розслаблятися. Також ми маємо чітко розуміти, що окрім внутрішнього ворога ми ще маємо зовнішнього ворога, який зараз наводить страх не лише на Україну, а й на весь цивілізований світ. Кремль не хоче, щоб Україна пішла своїм шляхом та вийшла з орбіти впливу Москви. Анексія Криму – ніщо інше, як передсмертні конвульсії імперського режиму."

Завершився молебень виконанням державного Гімну України.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ