Волинських хлібопекарів переконують виплачувати легальну заробітну плату

Волинських хлібопекарів переконують виплачувати легальну заробітну плату

09.04.14 16:53 0 655
Із майже дев’яноста підприємств та підприємців, які здійснюють виробництво хліба та хлібобулочних виробів на Волині, більше двадцяти за підсумками господарювання торік потрапили до категорії ризикових. Підставою для більш пильної уваги фахівців Міндоходів до їх діяльності став рівень оплати праці на цих підприємствах.

Відтак, під час спілкування із заступником начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інною Степанюк представники хлібопекарського бізнесу мали нагоду висловити свою позицію щодо умов діяльності та почули аргументи фахівців Міндоходів стосовно виправлення ситуації з оплатою праці.

Як зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів в області Інна Степанюк, середньомісячна зарплата 710 гривень, яку задекларували за 4 квартал 2013 року 6 юридичних осіб групи ризику хлібопекарської галузі, не обґрунтована як з точки зору обсягів виробництва продукції, так і реальної зайнятості у цій сфері найманих працівників.

«Такий надзвичайно низький рівень зарплати, що декларується легально, позбавляє соціальних гарантій працівників хлібзаводів та дозволяє роботодавцям уникати відрахування визначених законом податків до бюджету. Така «економія» - поза правовим полем, тому ми намагаємося переконати роботодавців більш відповідально ставитися до соціальних гарантій своїм працівникам та, відповідно, у повному обсязі здійснювати належні відрахування до бюджету» - зазначила Інна Степанюк.

За словами Інни Степанюк, за результатами зустрічі дев’ять представників хлібопекарського бізнесу зобов’язалися переглянути в сторону збільшення рівень оплати праці, а вісім – оформити трудові відносини з 11 найманими працівниками.

Довідково: на Волині у 2013 році в ОДПІ перебувало на обліку 90 фізичних осіб-підприємців та 44 юридичні особи, основним видом діяльності яких є виробництво хліба та хлібобулочних виробів. Реально діяльність здійснювали 89 суб’єктів господарювання. Протягом 2013 року вони сплатили до бюджету майже 21 мільйон гривень податків.

Відповідно до поданої звітності, у 2013 році у хлібопекарській сфері на Волині працювало 1920 найманих осіб.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ