Луцьк: за два попередні тижні у службу оперативного реагування «15-80» надійшло 603 телефонних звернення

Луцьк: за два попередні тижні у службу оперативного реагування «15-80» надійшло 603 телефонних звернення

09.04.14 15:13 0 769
Під час шньої оперативної наради заступник начальника відділу звернень громадян Сергій Назарук поінформував присутніх про звернення громадян, що надійшли в групу оперативного реагування «15-80» з 25 березня по 5 квітня 2014 року.

Він зазначив, що за два попередні тижні на адресу міської ради надійшло 603 телефонних звернення (в середньому 46 за добу). З них 26 відсотків - 162 дзвінки – звернення інформаційно-довідкового характеру. Для порівняння за аналогічний період минулого року надійшло – 716.

Із настанням весни актуальними лишаються звернення лучан (53 повідомлення) про очищення прибудинкових територій, неналежне прибирання пішохідних тротуарів, проїжджих частин міста, зупинок громадського транспорту. Однією з проблем, що піднімалися у телефонних зверненнях, була проблема ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових відходів та гілля після прибирання (Шевченка, 37а, Дубнівська, 79, Бойка, 15-17, Рівненська кут Електроапаратна та скверу за РАГСом). Мешканці будинку № 22 на проспекті Відродження звернулись з проханням вивезти бруд, який залишили після розчистки р. Сапалаївки.

168 звернень стосувалися житлово-комунальної сфери міста, 8 - повідомлень надійшло з проханням провести ремонтні роботи дорожнього покриття вулиць, зокрема вул.: Шевченка кут Словацького; Путінцева; Володимирська, 107 та просп. Відродження, 24. Жителі вул. Шопена повідомили про відсутність 5 відділень «лежачого поліцейського» на переході до Палацу учнівської молоді на вул. Шопена, 18. Мешканці вул. Лесі Українки стурбовані викраденням облицювальної плитки з бордюру у сквері біля пам’ятника Степана Бойка. З проханням облаштувати дитячі майданчики на прибудинковій території телефонували з вул. Янки Купали, 15 та Рівненської, 83а.

Також звернулися лучани з проханням встановити біотуалети та навести належний санітарний стан на зупинці громадського транспорту біля Центрального ринку.

За його словами, за звітний період на адресу ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» було скеровано всього 8 звернень. Зокрема 2 звернення надійшло стосовно ремонту та перевстановлення контейнерів на вул.: Грабовського, 7-9 та Словацького, 12. 6 дзвінків стосувались несвоєчасного вивозу твердих побутових відходів та прибирання біля контейнерів (вул. Нахімова, 7; Селищна, 20).

Протягом березня чимало звернень надійшло із проханнями про припинення опалювального сезону, відповідно було прийнято розпорядження міського голови припинити 7 квітня опалювальний сезон в м. Луцьку. Всього за звітний період на адресу ДКП «Луцьктепло» було скеровано 52 звернення. 20 скарг надійшло на відсутність гарячої води в будинках на вул.: Гордіюк, 20 а; Кравчука, 4; 7 та просп. Соборності, 38-42. На даний час відновлено гаряче водопостачання. Ще 6 повідомлень стосувались зупинок бойлерних на вул. Ветеранів, 17; Писаревського, 22; 22а; Конякіна, 4, викликаних проведенням ремонтних робіт.

32 дзвінки стосувались діяльності КП «Луцькводоканал», із них 5 звернень – було викликано поривами водопроводу на Київському майдані, 11; Огієнка, 20; Богомольця, 2а. Роботи виконано.

Крім того, ще 5 звернень - щодо ліквідації наслідків затоплення зовнішньої каналізації на вул.: Левітана, 13-15; Гончара, 7; Ярощука, 24а; Липинського, 5; просп. Молоді, 7. 2 повідомлення про відкриті колодязі на просп. Волі, 52 та Шота Руставелі, 9. Всі звернення були оперативно виконані.

Знову ж таки, 47 скарг було викликано перебоями електропостачання в житлових будинках та квартирах, зумовлених як плановими відключеннями так і аварійними. Всі звернення були передані до Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго».

Сергій Назарук відзначив, що суттєво зменшилась кількість звернень, що стосувалися налагодження зовнішнього освітлення вулиць та прибудинкових територій. На контролі лишилися звернення користувачів за адресами: вул. Симиренка, 9; Гончарівка, 26; Щедріна, 72 та Бенделіані, 5. Зокрема, з цього питання надійшло 12 звернень. Зафіксовано та перебуває на контролі звернення про непрацюючий світлофор на просп. Відродження, 22, біля ЗОШ № 18.

10 телефонних дзвінків надійшло через зупинки ліфтів. На даний час зупинено ліфт в житловому будинку на просп.Соборності, 8/1під. (спалено внутрішню частину кабіни ліфта).

6 звернень надійшло стосовно вирішення проблеми щодо безпритульних собак. Телефонували жителі з вул. Вороніхіна, 15; Федорова, 1; Шота Руставелі, 9; Молоді, 12. Причому окремі з них повторюються неодноразово. Усі звернення передані на виконання в КП «Ласка».

Крім того, всього 8 звернень стосувались руху міського пасажирського транспорту та маршрутних таксі. Скарги надійшли на маршрути (№ 12; 18; 29). За інформацією управління транспорту та зв’язку одне звернення стосувалось скарги на відсутність тролейбуса № 12 (технічна несправність) та 7 не стосувались порушення графіків руху. Всі звернення взяті до відома.

Продовжують надходити скарги від лучан на задимлення міста, внаслідок спалювання побутового сміття та сухостою. Реагування на ці звернення було забезпечено працівниками відділу муніципальної дружини та відділу екології. Однак, у вихідні дні та вечірні години забезпечувати реагування не має можливості. Хотілося б долучити до проблеми працівників житлово-комунальної сфери та дільничних інспекторів.

Сергій Назарук зауважив, що надійшла подяка від мешканців будинку на вул. Кравчука, 48 слюсарям ТзОВ «М.Ж.К.» за оперативне прочищення каналізаційних мереж.

Луцький міський голова Микола Романюк звернувся до керівників ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал», щоб вони найближчим часом провели благоустрій тих територій, де восени та зимою проводилися ремонтні роботи.

Також міський голова зауважив, що надходять скарги від лучан на сміття у місті, обрізане гілля. Однак, за його словами, лучани самі засмічують місто. Нині у сквері за Палацом урочистих подій утворився смітник на тому місці, де свого часу хотіли облаштувати дитячий майданчик. Микола Романюк зазначив, що тоді лучани виступили проти і цей майданчик встановили у іншому мікрорайоні міста й на ньому нині лунає дитячий сміх.

Звернув увагу міський голова Микола Романюк й на скарги щодо облаштування громадської вбиральні поряд із зупинкою «Центральний ринок». Він зауважив, що колишній депутат міськради Дмитро Москвич за багато років не зміг навести лад на зупинці, адже ця територія перебуває у його користуванні. Міський голова наголосив, що вдалося знайти підприємця, який погодився облаштувати туалет поряд із зупинкою. Адже необхідно створювати належні умови для громадян.

Крім того, міський голова зауважив, що багато лучан зверталося з проханням відключити опалення у будинках, адже їм гаряче. Микола Романюк зауважив, що система теплопостачання міста складна структура і неможна відключити один окремий будинок. Він зауважив, що це можна буде зробити, коли у будинках встановлять спеціальне обладнання. За його словами, міська влада працює над впровадженням енергозберігаючих технологій. Нині йдуть переговори з ЄБРР щодо надання кредитних коштів на модернізацію системи центрального теплопостачання міста. Крім того, згідно домовленостей, Луцьк зможе отримати чотири мільйони євро грантових коштів, які будуть спрямовані на встановлення теплових пунктів у 200 будинках .

Також, за словами Миколи Романюка, місто Луцьк увійшло до числа 15 міст України, які отримають кошти на впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних закладах.

Подякував міський голова й працівникам житлово-комунальних підприємств за роботу із прибирання міста. Він зауважив, що керівники підприємства «Луцьк-Комунал-Сервіс» вивели на протест своїх працівників. Міська рада виплатила підприємству 8,5 млн грн за прибирання території міста. Однак, власники підприємства не знайшли коштів, аби виплатити заробітну плату своїм працівникам, а самі їздять на дорогих іномарках. Міський голова зауважив, що тендер на механізоване прибирання міста так і не відбувся. Його проведуть найближчим часом. За словами міського голови, нині території, які прибирало підприємство «Луцьк-Комун-Сервіс», впорядковують працівники ЖКП міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі відбулося ...

КОМЕНТАРІ