В Закарпатській області рятувальники попереджають лісові пожежі

В Закарпатській області рятувальники попереджають лісові пожежі

09.04.14 10:18 0 1091
Закарпаття – одне з небагатьох регіонів держави, яке може пишатися своїми лісовими угіддями. На жаль, з підвищенням температури повітря небезпека загорання лісових насаджень також зростає. Втім, коли пожежі на відкритому просторі, зазвичай закінчуються, коли згорає джерело вогню, то у лісах все набагато складніше. Адже полум’я при сухій погоді дуже швидко перекидається з одного дерева на інше, що стає загрозою масштабної пожежі, яка згодом охоплює величезні площі, наносячи непоправної шкоди природі й величезних збитків народному господарству.

Причиною ж більшості пожеж у лісових масивах та на відкритих територіях є необережне поводження з вогнем громадян. Свої зусилля для запобігання вогняного лиха в екосистемах спрямовують і рятувальники Закарпатської області. Так, восьмого квітня, співробітники Рахівського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з працівниками лісового господарства провели рейд територією Довжанського лісництва (район села Чорна Тиса), що на Рахівщині.

У ході перевірки з’ясовувалося наскільки громадяни дотримуються правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі. Особлива увага приділялася несанкціонованим місцям відпочинку. Окрім цього рятувальники завітали й до працівників місцевих деревообробних підприємств, які на цей час працювали в лісі. З громадянами проводилася роз’яснювальна робота щодо небезпеки розведення вогню в лісових масивах. Також у ході рейду роздавалися пам’ятки з коротким застереженням щодо недопущення виникнення лісових пожеж.

Рятувальники акцентували увагу на ризику виникнення пожеж в екосистемах через неконтрольоване спалювання сухотрав’я, коли полум’я може перекинутись на лісосмуги, лісові угіддя та присадибні території, несучи за собою мільйонні збитки. Тим, хто вважає за необхідне спалити суху траву чи сміття, слід розуміти, що це може мати плачевні наслідки, а відповідальність за спричинені збитки - сувора. У кращому випадку - штраф, у гіршому - відповідальність кримінальна.

У свою чергу Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до всіх мешканців та гостей області дотримуватися елементарних правила поведінки у лісі. Не розпалювати багать у лісі, крім призначених для вогнищ місць; не кидати недопалки на землю, особливо там, де є суха трава; не залишати просякнуті бензином ганчірки, не випалювати суху траву в лісі та біля нього, на землях природно-заповідного фонду. Крім цього суворо заборонено використовувати в лісі піротехніку та інші вибухові й пожежонебезпечні речовини. Після відпочинку слід ретельно загасити багаття, поливши його водою чи засипавши землею.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині нова ...
Наступна новина: Питань стосовно порушень ...

КОМЕНТАРІ