Павло Шеремета обговорив із Послом Нідерландів в Україні перспективи співпраці двох країн

Павло Шеремета обговорив із Послом Нідерландів в Україні перспективи співпраці двох країн

09.04.14 14:02 0 750
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета провів зустріч із Послом Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером, під час якої обговорили шляхи розширення економічної співпраці двох країн.

Міністр відзначив важливість для України економічного співробітництва з Нідерландами, одним із головних зовнішньоекономічних партнерів України серед країн Європи.

Павло Шеремета наголосив, що українська сторона зацікавлена у розширенні технічного й інвестиційного співробітництва з Нідерландами, передусім в енергетичній сфері. Україна сподівається на плідну співпрацю з компанією «Shell» у газовидобувній сфері.

Своєю чергою Кейс Кломпенхаувер зазначив, що позитивно оцінює прагнення Уряду України провести реформи, спрямовані на спрощення ведення бізнесу в Україні й залучення інвестицій. На його думку, збільшенню притоку іноземних інвестицій в українську економіку, зокрема і з Нідерландів, сприятиме підписання Україною угоди з Міжнародним валютним фондом.

«Ці інвестиції допоможуть приватному сектору відчувати себе захищенішим із правової точки зору. При цьому Нідерланди залишаються позитивно налаштованими щодо інвестицій в Україну», – підкреслив Посол.

Також він впевнений, що надходження інвестицій в Україну багато в чому залежить від успішності реформ судової та податкової систем, а також заходів із гарантування захисту прав власності.

На думку Павла Шеремети, відкриття європейських ринків для української продукції сприятиме розширенню економічної співпраці між Україною та Нідерландами. В умовах необхідності переорієнтації українського експорту надзвичайно важливого значення для України набуває питання освоєння нових ринків.

Кейс Кломпенхаувер зазначив, що Нідерланди готові запропонувати Україні технічну допомогу у створенні чіткої та ефективної системи стимулювання експорту, маючи неабиякий досвід у цьому напрямку.

Під час зустрічі сторони погодили необхідність створення «дорожньої карти» щодо розвитку й модернізації перспективних секторів української економіки, а також чіткого плану її реалізації.

Посол Нідерландів в Україні повідомив, що на голландські інвестори зацікавлені у вкладанні коштів в українське сільське господарство. Наразі проводяться зустрічі в регіонах України, на яких обговорюються можливі варіанти співпраці.

Серед інших перспективних напрямків інвестування він назвав енергетику й енергоефективність, промисловість і сферу водопостачання.

Довідково

За обсягами торгівлі товарами та послугами між Україною і країнами Європи у 2013 р. Нідерланди посідають 8-ме місце (частка 4,5%). Зростання двосторонньої торгівлі склало минулого року 9% з обсягом 2,4 млрд. дол. Обсяги експорту українських товарів і послуг до Нідерландів збільшилися на 23% (1,2 млрд. дол.). Сальдо негативне для України у обсязі 73 млн. дол.

Уряд України і «Royal Dutch Shell» 24 січня 2013 року підписали Угоду про розподіл продукції на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці (Донецька і Харківська обл.). Практичний видобуток газу може початися вже з 2015 року. Загальні інвестиції компанії на Юзівській площі оцінюються в обсязі 10 млрд. дол. Проект з видобутку сланцевого газу з «Shell» може стати найбільшим інвестиційним проектом в історії України. Базовий сценарій «Shell» – інвестиції понад 10 млрд. дол., у перспективі – більше 50 млрд. дол.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька міська рада ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ