В УГКЦ розробили інструкцію про поведінку священиків під час виборів

В УГКЦ розробили інструкцію про поведінку священиків під час виборів

09.04.14 09:43 0 663
Сесія Cиноду єпископів УГКЦ затвердила «Інструкцію про поведінку священнослужителів під час політичних виборчих кампаній«. Як зазначають автори документу, створити таку інструкцію їх спонукали випадки зловживання духовенства під час виборчої кампанії 2012 року.

«Сигнали, що надходили від вірних УГКЦ та інших громадян, публікації в ЗМІ та власні спостереження спонукали владик видати цей окремий документ для впорядкування питання відношення священнослужителів до суспільно-політичних процесів, зокрема в контексті виборчих перегонів», – пояснюють автори.

«Інтрукція про поведінку…» складається із двох частин та кількох розділів. У документі, зокрема, священнослужителю категорично забороняється перебувати у якійсь політичній партії, розповсюджувати в храмі чи на церковному подвір’ї агітаційні матеріали кандидатів чи партій і політичних блоків, агітувати за когось, а також відкрито виявляти свої політичні симпатій у приватних розмовах з вірянами.

Інструкція не вичерпує всіх можливих обставин чи ситуацій, які трапляються в контексті виборчих перегонів. Вона лише подає загальні норми та описує найбільш поширені випадки, подаючи правила поведінки духовенства в них.

Як зазначають в УГКЦ, її завдання полягає в тому, щоб надати священнослужителям роз’яснення про місце і роль церкви та її служителів у політичних і суспільних процесах у світлі соціальної доктрини Католицької Церкви, а також запропонувати конкретні душпастирські вказівки щодо поведінки священнослужителів під час виборчих кампаній різного рівня.

«Метою інструкції є, з одного боку, забезпечити безперешкодну реалізацію церквою своєї спасенної місії у світі, а з іншого – не допускати втягування церкви у виборчі процеси та зловживання її авторитету для корисливих цілей окремих кандидатів чи політичних сил у ході виборчих кампаній», – наголошується у документі.

Повний текст »Інтрукції…» опублікований на сайті РІСУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку ЖЕК № 8 здійснює ...
Наступна новина: У Тернополі благодійна ...

КОМЕНТАРІ