У Львові триває українсько-французький тиждень паркуру та стріт-арту

У Львові триває українсько-французький тиждень паркуру та стріт-арту

09.04.14 08:39 0 626
З 6 до 10 квітня у Львові проходить Міський тиждень паркуру та стріт-арту «Urban Motion», метою якого є популяризація сучасної міської культури у призмі паркуру і графіті. Основний акцент заходу – проведення культурного обміну між французькими та українськими учасниками.

Як інформує прес-служба ЛМР, 6 квітня в центральній частині міста (на пл. Міцкевича) проходили спільні показові виступи за участю команд Parkour Lyon (м. Ліон, Франція) та LvivMotion (м. Львів). Також заплановане проведення спільних майстер-класів в школах Cихівського району. Останній день «Urban Motion» проведе на відкритті мультиспортивного соціального залу на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина, 29).

Захід відбувається за підтримки управлінь культури та освіти Львівської міської ради та представника посольства Франції у Львові Alliance Francais Lviv п. Бернара Уліата.

Проект відбувається в рамках фестивалю «Французька весна», під час заходу переплітаються спорт та мистецтво. Як зазначається, від понеділка у школі №96, що на Сихові, українські та французькі паркуристи проводять майстер-класи для усіх охочих.

Окрім цього, львівський художник Сергій Радкевич, який займається стріт-артом, та його колега з Франції П’єр Сассон, з понеділка почали наносити концептуальне зображення на стіну мистецької школи №5 і вже в неділю, 13 квітня, художники презентують готове зображення.

«Такі мистецькі речі в публічному просторі повинні працювати на те, щоб такі райони, як Сихів, Левандівка, Збоїща, Майорівка мали своє обличчя, яке повинне бути неповторним. Воно має збуджувати не тільки емоції – воно повинне змушувати задуматись, що світ є різним, воно повинно провокувати, адже мистецтво тільки тоді є мистецтвом, коли воно провокує», – зазначила заступник начальника управління культури ЛМР Ірина Магдиш. ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

7,8,9 квітня з 16:00

СЗШ №96

вул. Довженка 13

майстер-класи з паркуру

10 квітня 17:00

відкриття соціального мультиспортивного залу

10 квітня 17:15-20:30

показовий виступ французької команди Parkour Lyon

відкриті заняття на усіх площадках залу для усіх охочих

10 квітня 20:30

кіноклуб «Відеомандрівка в космос»

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: день здоров’я в ...
Наступна новина: У Тернополі продовжується ...

КОМЕНТАРІ