Цьогоріч почесним гостем Книжковому Арсеналу є Франція

Цьогоріч почесним гостем Книжковому Арсеналу є Франція

09.04.14 15:04 0 644
Вперше на фестивалі Книжковий Арсенал буде почесний гість – Франція – країна, з якою Україну пов’язує чимало мистецьких та літературних традицій, фігур, історій та ідей.

Про це повідомляє прес-служба Книжкового Арсеналу.

На літературних франкофілів у залі №1 Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» очікують презентації нових книг, лекції, зустрічі і круглі столи, а також декілька кінопоказів. Французький інститут та Посольство Франції в Україні запросили 11 гостей, серед яких, зокрема, Давід Фонкінос, який входить у п’ятірку найпопулярніших сучасних французьких письменників, автор роману «Ніжність» (екранізованого з Одрі Тоту у головній ролі); П’єр Ассулін – письменник, оглядач газети Le Monde та автор популярного блогу «Республіка книг», колишній головний редактор журналу Lire, який презентуватиме свій роман «Портрет». Також свій перший роман, перекладений на українську – «Індиго» презентуватиме Жерар де Кортанз – кавалер Почесного легіону, редактор серії Folio Biographies у найбільшому французькому видавництві Gallimard, президент літературної премії імені Моне Фестивалю європейських літератур у м. Коньяк, якою нагороджуються європейські письменники, перекладені французькою.

До 100-річчя видатного французького письменника і філософа Альбера Камю і присвяченої йому виставки плакатів прочитає лекцію професор французької літератури Університету «Париж 3 Нова Сорбонна», спеціаліст з театру ХХ сторіччя, директор Вищої школи французької літератури і компаративістики Жан-Ів Герен.

Про літературу і кордони дискутуватимуть один із найвідоміших славістів у світі, академік Європейської академії у Лондоні, професор Женевського університету Жорж Ніва, популярні письменники-мандрівники Сільвен Тессон і Седрік Гра. Лауреат престижної премії Ordre des Arts et Lettres Міністерства культури Франції Міріам Аніссімов прочитає дві лекції – про свого друга, видатного письменника Ромена Гарі і про Василія Гроссмана.

Крім того, відбудуться зустрічі французькими письменниками і критиками Еріком Нолло, Юго Праделем, Патрісією Рєзніковою, Ален Гіймоль.

Під час Ночі Книжкового Арсеналу 12 квітня відбудеться «Неділя за містом. Французький концерт у солом’яних капелюшках», де звучатимуть твори Дебюссі, Равеля, Бізе, Форе та інші у виконанні Анн Баке (спів), Катерін Веіль й Ізабелль Гранде (фортепіано).

Нагадаємо, Книжковий Арсенал відкривається . Він триватиме до 13 квітня. Під час фестивалю відбудеться понад 200 подій. Його відвідають близько 30 відомих письменників, впливових літературних діячів та інтелектуалів із 10 країн. В українській літературній програмі Книжкового Арсеналу 2014 беруть участь близько 100 письменників, поетів, публіцистів, істориків і філософів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одеський та київський ...
Наступна новина: Луцьк: за два попередні ...

КОМЕНТАРІ