Аркадьєв – Башмету і Гергієву: Ви – обслуга Путіна. Я звинувачую вас

Аркадьєв – Башмету і Гергієву: Ви – обслуга Путіна. Я звинувачую вас

09.04.14 13:00 0 643
Російські артисти зі світовим ім’ям диригент, художній керівник Державного академічного Маріїнського театру Валерій Гергієв та диригент, художній керівник оркестру «Нова Росія» та камерного ансамблю «Солісти Москви» Юрій Башмет перетворюються навіть не на політиків, а на обслуговуючий персонал Путіна.

Таку думку висловив російський диригент, піаніст, композитор Михайло Аркадьєв у відеозаписі, який називається «Я звинувачую».

«Я звинувачую своїх колег, «музикантів у законі», Валерія Гергієва та Юрія Башмета в тому, що вони сприяли або не завадили воцарінню влади відкатних грошей і сімейно-блатної протекції в класичній музиці. Гергієв та Башмет захопили всі шляхи, якими музиканти, не пов’язані відносинами протекції, могли би крім них потрапити на велику сцену і довести світові свою спроможність, майстерність і велич», – говорить Михайло Аркадьєв.

Артист продовжує: «Я звинувачую Гергієва і Башмета в моральному розтлінні кількох поколінь молодих музикантів, які багато в чому завдяки їм переконані, що мірою майстерності і таланту є тільки гроші. Саме вони переконали і привчили молодь до того, що головне – використовувати своє безсмертне ремесло для гламурного успіху при цинічній байдужості в так званій політиці. Йдеться про байдужість до фактів державного беззаконня, економічної, газової і нафтової, симуляції, тотального грабежу чиновників, які прирікають населення країни на життя без майбутнього, в тому числі на принизливу ??бідність десятків тисяч російських класичних музикантів».

За словами Михайла Аркадьєва, «ні про яке чисте мистецтво мова не йшла». «Ви обманювали професійну музичну молодь і публіку. Миттєво ви – представники одного з найбільш піднесених мистецтв – добровільно перетворюєтеся не на політиків, а на обслуговуючий персонал одного з найбільш ганебних, цинічних і злочинних правителів в історії Росії. Ви щиро переконані, що вами керує благородне бажання стабільності для країни. Ви помиляєтеся. Це та сама помилка, яка гірша, ніж злочин», – впевнений митець.

«Я звинувачую вас, колеги, в тому, що ви не знаходите в собі ні інтелектуальної мужності для розуміння приреченості путінізму, ні особистої мужності, щоб Путіну протистояти... Я звинувачую вас у цинізмі російського і міжнародного масштабу; у тому, що ви дозволили собі забути, що сьогодення і справжнє мистецтво можливо лише при світлій совісті», – підсумував Михайло Аркадьєв.

Нагадаємо, у березні 86 російських діячів культури підтримали агресію Путіна в Україні. Серед них – Юрій Башмет та Валерій Гергієв.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі відбулося ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ