Медики кажуть, що овочі значно корисніші для здоров’я, ніж фрукти

Медики кажуть, що овочі значно корисніші для здоров’я, ніж фрукти

09.04.14 08:08 0 1057
Здоровий спосіб життя – діючий метод, що дозволяє запобігти розвитку хвороб серця і формування атеросклеротичних бляшок. Причому, на стан людини впливає раціон на самому початку життя.

Про це пише Medical Express.

Раціон, багатий овочами і фруктами, знижує показники ішемічної хвороби серця, особливо у жінок. При цьому важливим є те, що людина їсть у віці 20 років. Фахівці проаналізували раціон 2648 людей у молодості і наявність кальцієвих відкладень у коронарних артеріях у середньому віці.

Підсумок: молоді жінки, які споживали більше фруктів і овочів, на 40% рідше мали відкладення в артеріях через 20 років порівняно з жінками, які споживали мало городини. Хоча аналогічний зв’язок відносно чоловіків не спрацював.

У свою чергу, фахівці Університетського коледжу Лондона закликають змінити офіційні рекомендації ВООЗ щодо правильного харчування. На їхню думку, овочі корисніші ніж фрукти у чотири рази. Кожна порція овочів знижує ризик смерті на 16%, а кожна порція фруктів – на 4%.

Також вчені з’ясували: консервовані та заморожені фрукти підвищують ризик смерті на 17%, а фруктовий сік не покращує стан здоров’я взагалі.

Загалом максимальне споживання фруктів і овочів знижує ризик смерті від раку на 25%, а ризик смерті від хвороби серця – на 31%.

До речі, щоб принципово змінити раціон людей, британські чиновники пропонують субсидіювати фрукти та овочі, знизивши на них ціни за рахунок використання грошей, що були зібрані у якості податку на вміст цукру в продуктах.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ