Львівщина: рятувальники забезпечили безпеку учасників масового туристичного заходу «Говерляна-2014»

Львівщина: рятувальники забезпечили безпеку учасників масового туристичного заходу «Говерляна-2014»

09.04.14 08:05 0 723
5 квітня відбувся масовий туристичний захід «Говерляна-2014». Понад 500 туристів здійснили масове сходження на найвищу точку України та найвищу вершину Карпат – г. Говерлу, висотою 2061 м.

Організаторами туристичного заходу є управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Федерація спортивного туризму України, відділення НОК України у Львівській області, Львівська обласна федерація спортивного туризму за активної участі Львівського туристично-альпіністського центру «Скала».

Цьогорічний похід-сходження «Говерляна» є ювілейним адже з моменту першого сходження на г. Говерлу пройшло вже 50 років. Також захід присвятили 200–річчю від дня народження генія українського народу Т.Г. Шевченка й вшануванню пам`яті відомих туристів та альпіністів Львівщини – ініціаторів та організаторів «Говерлян».

Безпеку учасників сходження забезпечували рятувальники пошуково-рятувальних частин Львівської та Івано-Франківської областей.

Не зважаючи на сніг, шквальний вітер та погану видимість, учасники «Говерляни-2014» з неабияким ентузіазмом здійснили сходження, маршрут якого пролягав зі сторони селища Ворохта Івано-Франківської області, ущелиною річки Прут - через Карпатський національний природний парк та урочище «Заросляк ».

Під час підйому на вершину не обійшлося без прикрих випадків: 29-річна мешканка м. Соснівка, Львівської області отримала травму голови та забій спини. Львівські рятувальники надали потерпілій невідкладну медичну допомогу, доставили до туристичної бази «Заросляк» та передали для подальшого огляду працівникам швидкої медичної допомоги.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 09.04 – тактико-спеціальні ...
Наступна новина: Ансамбль танцю «Сонечко» ...

КОМЕНТАРІ