Житомирщина: на підтримку 95-ї окремої аеромобільної бригади вихованці «Сонечка» зібрали 59 тис. грн.

Житомирщина: на підтримку 95-ї окремої аеромобільної бригади вихованці «Сонечка» зібрали 59 тис. грн.

09.04.14 14:44 0 667
Як уже повідомлялося, 7 квітня у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги відбулася культурно-мистецька акція на підтримку українського війська. Учасники колективу, який є гордістю Житомирщини, її візитівкою, продемонстрували кращі напрацювання, вразили глядачів художньою довершеністю і виразністю танцю.

Як повідомив директор школи хореографічного мистецтва «Сонечко», народний артист України, лауреат премії І.Огієнка, почесний громадянин міста Житомира Михайло Гузун, упродовж концерту на потреби 95-ї окремої аеромобільної бригади було зібрано 59 тис. 39 грн.

Довідково. Хореографічний ансамбль «Сонечко» був створений у вересні 1973 році. Концертна програма колективу налічує більш ніж 50 танцювальних номерів. Це хореографічні сюїти, композиції, танцювальні мініатюри, танці народів світу. Основну частину репертуару складають танці рідного Поліського краю та братніх слов’янських народів.

Творча діяльність ансамблю сприяє відродженню, розвитку та збереженню народної хореографії в нашій державі та популяризації українського танцювального мистецтва за межами України.

Учасники ансамблю «Сонечко» постійно беруть участь у численних культурних, мистецьких та просвітницьких заходах міста, країни та за межами України. Останніми роками колектив запрошувався з виступами до Франції, Італії, Болгарії, Румунії, Молдови, Польщі, Литви.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одесити підтримали ...
Наступна новина: У Львові відбудеться ...

КОМЕНТАРІ