Чернігів відкрив туристичний сезон пострілом із 13-ї гармати

Чернігів відкрив туристичний сезон пострілом із 13-ї гармати

09.04.14 15:29 0 741
Встановлення дерев’яної скульптури билинного богатиря Іллі Муромця, костюмовані виступи творчих колективів та постріл 13-ї гармати – усе це та багато іншого відбулося в Чернігові 5 квітня з нагоди відкриття туристичного сезону.

Ілля Муромець: фото на згадку

На переконання заступника міського голови Анни Романової, Ілля Муромець має стати оберегом та символічним захисником Чернігова. До речі, встановлення цієї скульптури в сквері ім. Б. Хмельницького було попередньо узгоджене з громадськістю міста. «Постать Іллі Муромця є ще одним вагомим свідченням легендарності та древності Чернігова, його скульптура зробить місто більш привабливим для гостей», - йдеться в листі громадських організацій на ім’я міського голови.

Автор скульптури Андрій Стеценко зазначив, що присвятив її своєму батькові – відомому місцевому майстру. Легендарного бородатого витязя у шоломі, кольчузі та з величезною булавою вирізьблено зі старого дуба. Учасники відкриття висловили думку, що серед туристів і гостей міста стане популярним фотографуватися на згадку поряд із скульптурою билинного богатиря.

Дитинець – серце Чернігова

Традиційним стало костюмоване історико-фольклорне дійство на Валу, біля Чернігівського колегіуму та Борисоглібського собору. Тут пройшла концертна програма за участю аматорських та професійних колективів міста, у виконанні яких прозвучали уривки з «Повести временных лет» та короткі оповіді з історії Чернігова.

Численним глядачам продемонстрували традиційні козацькі забави та мистецтво бойових танців. Відкриття туристичного сезону ознаменували пострілом із 13-ї гармати на гарматній алеї древнього Дитинця. Насправді ж вистрілили по черзі аж три гармати, біля яких вправно орудували козаки-піротехніки.

Відновлення творчого сезону на Алеї Героїв

Алея Героїв знову стає центральним улюбленим місцем відпочинку чернігівців і гостей міста. Зранку в суботу тут працювали туристична виставка та містечко майстрів, проводилися майстеркласи і конкурси для глядачів. Популярні мелодії минулих років виконав естрадний оркестр міського Палацу культури «Меридіан». До осені знову діятиме мистецький проект «Зелена сцена», на якій цього разу відбувся розіграш путівки від туристичної агенції "Аламі". В якості обіцяного гастрономічного сюрпризу кав’ярня «Чашка» презентувала величезний медовик, яким почастували всіх охочих.

ЗМІ як засіб презентації міста

Як зазначили в управлінні стратегічного розвитку міста та туризму міської ради, цьогоріч відкриття туристичного сезону завдяки активному інформуванню пройшло яскравіше, масовіше та організованіше. Щоб ширше представити туристичний потенціал на теренах України організатори запросили представників засобів масової інформації та у форматі прес-туру показали цікавинки Чернігова. Журналісти з семи областей та кількох столичних спеціалізованих видань поділяться своїми позитивними враженнями з читацькою аудиторією.

На думку заступника міського голови А. Романової вже під час травневих свят до нашого міста можуть завітати гості з Києва та сусідніх регіонів. Перспективу вона вбачає в розвитку саме подієвого туризму.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі виявлено 2 ...

КОМЕНТАРІ