У Рівненській області під час відпочинку у лісі на місці розведення багаття стався вибух боєприпасу часів війни

У Рівненській області під час відпочинку у лісі на місці розведення багаття стався вибух боєприпасу часів війни

09.04.14 16:54 0 645
06 квітня близько 18:00 в лісовому масиві поблизу села Руда Красна Рівненського району, жителі села Зоря цього ж району, відпочивали та розпалювали багаття. Через деякий час на місці розведення багаття стався вибух, внаслідок якого отримав травми 18-річний юнак. Його було доставлено в Рівненську центральну районну лікарню. Близько 20:00 від отриманих травм молодий хлопець помер. На місце події виїхала слідчо-оперативна група працівників міліції.

На наступний день Рівненським РВ УМВС України в Рівненській області було подано заявку до ГУ ДСНС України у Рівненській області щодо обстеження місця події на наявність вибухонебезпечних предметів. Після детального обстеження території піротехніки виявили артснаряд калібру 80 мм часів Першої Світової війни, який того ж дня було знешкоджено.

Цього ж дня, неподалік цього ж села, місцевий мешканець під час прогулянки по лісу, виявив один артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої Світової війни. Групою піротехнічних робіт боєприпас було знешкоджено.

О другій половині дня поступило повідомлення, що у смт. Клевань Рівненського району в лісовому масиві під час прогулянки місцевий житель виявив артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої Світової війни. Місце знахідки було взято під охорону працівниками міліції. О 17:35 вибухонебезпечний предмет було знешкоджено.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ, ПАМ'ЯТАЙТЕ: Брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, розбирати тощо – смертельно небезпечно для вас та оточуючих!

Навіть найбільш уразливі частини боєприпасів (підривачі, детонатори) десятками років за будь–яких умов зберігання не втрачають своєї смертоносної сили. Час та неналежні умови зберігання не впливають на вибухівку і запали. Не варто намагатись самому розібратися зі знайденим підозрілим предметом. У деяких боєприпасах для ускладнення їх зняття та знешкодження, крім традиційних підривачів, додатково встановлюються різноманітні „сюрпризи", з якими і досвідченим саперам, навіть застосовуючи спеціальне спорядження, нелегко (а інколи – і неможливо) справитися.

ЯКЩО ВИ ВИЯВИЛИ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИЙ АБО НЕВІДОМИЙ (ПІДОЗРІЛИЙ) ПРЕДМЕТ, НЕОБХІДНО:

Перш за все позначити місце знаходження вибухонебезпечного (або просто підозрілого) предмета, огородити його;

Встановити добре видимий орієнтир, по можливості - вивісити прапорці червоного кольору і виставити охорону;

Негайно повідомити про знахідку до місцевого управління (відділу) ДСНС, військовий комісаріат чи міліцію, та чітко вказати місце знаходження небезпечного предмета, свою адресу та телефон для можливості отримання піротехніками необхідної додаткової інформації. Навіть найбільш уразливі частини боєприпасів (підривачі, детонатори) десятками років за будь

ЯКЩО ВИ ВИЯВИЛИ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИЙ АБО НЕВІДОМИЙ (ПІДОЗРІЛ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ