Іран і шість світових держав на шляху завершення переговорів щодо ядерної програми Тегерана

Іран і шість світових держав на шляху завершення переговорів щодо ядерної програми Тегерана

09.04.14 10:27 0 672
У вівторок, 8 квітня, у Відні стартує завершальний етап переговорів щодо ядерної програми Тегерана. Сторони переговорів обговорюватимуть деталі остаточної угоди, яку можуть підписати до кінця цієї весни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Іран і шість світових держав – США, Франція, Росія, Китай, Великобританія і Німеччина досягли проміжної угоди в листопаді минулого року.

Шестимісячна угода вступила в силу 20 січня, і була розроблена, щоб виграти час для переговорів щодо кінцевого документа, за якого Іран попередньо погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на скасування міжнародних санкцій.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф висловив сподівання на прогрес під час переговорів у Відні протягом наступних двох днів. Він припускає, що остаточну угоду буде скріплено підписами сторін до середини травня.

Комісар Євросоюзу з питань зовнішньої політики та безпеки Кетрін Ештон, яка координує контакти з Іраном від Європи, заявла, що обговорення будуть «детальними і суттєвими».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ