Білий дім застеріг Путіна проти «відкритого або прихованого» вторгнення до східної України

Білий дім застеріг Путіна проти «відкритого або прихованого» вторгнення до східної України

09.04.14 08:08 0 656
Білий дім застеріг президента Росії Володимира Путіна проти «відкритого або прихованого» вторгнення в східну частину України і заявив, що має в своєму розпорядженні переконливі докази того, що проросійські демонстрації в регіоні були проплачені. Як повідомляє «Голос Америки», про це 7 квітня на брифінгу в Білому домі повідомив його представник Джей Карні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Якщо Росія просуватиметься на схід України, відкрито або приховано, це призведе до дуже сильної ескалації конфлікту. Ми закликаємо президента Путіна і його уряд припинити спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, а також закликаємо не продовжувати військову інтервенцію», – сказав Карні.

«Ми дуже стурбовані тим, що відбувається, і ми чітко визначили нашу позицію: Росія не повинна робити дій, що далі порушують територіальну цілісність або суверенітет України, оскільки за цим слідом можуть бути наслідки», – заявив він.

7 квітня держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим сказав, що «Вашингтон з великим занепокоєнням стежить за подіями у східній Україні». Держсекретар попередив, що «будь-які подальші кроки Москви у бік дестабілізації України» спричинять подальші санкції.

Керрі закликав Росію публічно «дезавуювати діяльність сепаратистів, диверсантів і провокаторів».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ