Ростислав Левчук розповів про стан справ у галузі охорони здоров’я Тернополя

Ростислав Левчук розповів про стан справ у галузі охорони здоров’я Тернополя

09.04.14 13:27 0 735
Начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук розповів про стан справ у галузі охорони здоров’я міста. Питання стосувалися як фінансового забезпечення медичних закладів, так і стану захворюваності населення.

У галузі є декілька проблем, серед яких недофінансування сфери охорони здоров’я та непроплата казначейством рахунків. Щодо останнього, то борги у цій галузі за минулий рік становлять більше 800 тисяч гривень. Попри це, за кошти місцевого бюджету минулого року було закуплено медичне обладнання, а заборгованість із виплати заробітної плати відсутні.

Окремо начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук зосередив увагу на питанні реконструкції інфекційного відділення. «На Тернопільщині немає обласного інфекційного відділення як дорослого, так і дитячого. Тому всі хворі з області лікуються у обласному міському дитячому та дорослому відділені, - розповідає Ростислав Левчук. - Минулого року міською радою прийнято рішення про реконструкцію існуючого інфекційного відділення на базі лікарні швидкої допомоги в єдине міське відділення, де будуть лікувати як дітей, так і дорослих».

Минулого року на потреби реконструкції інфекційного відділення з місцевого бюджету виділили мільйон гривень. За цей час зробили ремонт на четвертому поверсі, а також половину ремонтних робіт на третьому поверсі, замінені комунікації, вікна та двері. Цього року роботи продовжують.

Увагу приділили також питанню захворюваності на туберкульоз та онкологію. У Тернополі за минулий рік кількість хворих на туберкульоз зменшилася, адже профілактика здійснюється на достатньому рівні. Щодо онкології, то у державі склалася така ситуація, що за останні шість років кількість хворих зросло на 25%. Такі ж тенденції спостерігаються у Тернополі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: До дисциплінарної ...

КОМЕНТАРІ