У традиційному недільному вічі в Тернополі взяли участь моряки з корвету "Тернопіль"

У традиційному недільному вічі в Тернополі взяли участь моряки з корвету "Тернопіль"

09.04.14 16:59 0 715
6 квітня 2014 року на недільне віче зібралася багатотисячна громада, яка прийшла привітати наших героїв-моряків з корвету "Тернопіль". Слова подяки висловили всі активісті, представники різних політичних партій, зокрема члени партії Всеукраїнське об'єднання "Свобода": голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, голова Тернопільської міської "Свободи" Роман Навроцький, заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра.

Члени екіпажу військового корабля, який названий на честь міста, пройшли почесною ходою від міської ради до Театрального майдану. Упродовж цього шляху моряків вітала громада Тернополя. Розпочали віче з традиційної молитви за Україну, кращу її долю і наш народ.

Містяни зустріли екіпаж корвета "Тернопіль" хлібом-сіллю. "Від імені усього нашого екіпажу висловлюю щиру подяку громадам і владі Тернополя та вашого регіону, які в цей складний період підтримали нас. Незважаючи на те, що корвет перебуває у полоні, сподіваємося, що його таки повернуть Україні. Досі у Сімферополі на корабель чекає наш командир та частина команди. Віримо, що екіпаж корвету "Тернопіль" на цьому судні чи на будь-якому іншому забезпечуватиме обороноздатність країни", – зазначив вдячний помічник командира корабля, капітан-лейтенант Олексій Кирилов. Після цих слів офіцера тернопільці аплодували.

Як зазначив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, як ніколи армія демонструє бойовий дух і любов до України, який усі мають підтримати і поширити серед українського суспільства.

"Моряки корвета "Тернопіль" пройшли крізь пекло в Криму, але вони не здалися і продовжуватимуть боротися за Україну, обороняти її. шня наша зустріч ще раз доводить наскільки ми сильні. Майдан нас об'єднав від заходу до сходу. Тут зібралися люди, яких єднала боротьба за Україну – не за посади, не за політичні партії, а за рідну землю. Майдан – це єдність. Це та платформа, де ми будемо висловлювати свої думки за Україну. І наш Майдан буде тією сценою, куди ми будемо приводити людей, коли у них виникнуть якісь питання чи суперечності. Нині боротьба точиться біля кордонів, тож ми зобов'язані сприяти миру тут.

Зараз триває мобілізація до армії. Ми проведемо вишкіл молодих краян для того, щоб захистити країну від північного агресора. Прикладом звитяги для молодих захисників Батьківщини є військові моряки корвета "Тернопіль", – запевнив Володимир Стаюра.

Також свободівці згадали і про тих героїв, які зараз оберігають нас з неба. Бо саме Небесна сотня ціною свого життя здобула нам мирну, незалежну та неподілену Україну.

"Нещодавно ми відзначали 40 днів по Небесні сотні. В пам'ять про них ми повинні об'єднуватись, а не розколювати Україну. Майдан об'єднав людей, які згуртувалися проти злочинного режиму. Ми пережили вже багато подій, але якщо буде потрібно, то наша держава і громадяни вистоять скільки буде потрібно", – зазначив голова Тернопільської міської "Свободи" Роман Навроцький.

На завершення свободівці ще раз наголосили на єдності нашої нації та місцевої громади. Адже тільки в єдності здобувається перемога.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ