Як вибрати клей для керамічної плитки?

Як вибрати клей для керамічної плитки?

09.04.14 11:06 0 2284
Щоб правильно вибрати клей для керамічної плитки, важливо знати, що, в першу чергу, на експлуатаційні характеристики клею впливає його склад. БІльш детально про вибір клею нам роскаже Петренко А. Н. - співробітник компанії "Аквілон КСД": www.akvilon.ua/katalog/stroymaterialy, що займається продажею будматеріалів. Залежно від складу клеї для керамічної плитки діляться на кілька видів і мають свої особливості.

Види клеїв:

клеї для керамічної плитки на основі цементу. Суху суміш перед вживанням розводять водою - найбільш популярний вид.
Такі клеї для керамічної плитки можуть мати різну ступінь еластичності. Їх недоліком є той факт, що на відкритому повітрі такі клеї досить швидко сохнуть, тому для роботи з ними потрібно володіти певною кваліфікацією;
клеї для керамічної плитки на основі цементу з додаванням пластифікатора. Пластифікатор робить клей більш еластичним і подовжує час роботи з ним;
клеї однокомпонентні - продаються у вигляді готових паст. Таким чином, виключаються помилки, які може допустити користувач при самостійному змішуванні. Ці клеї для керамічної плитки еластичні, легко наносяться і довго не сохнуть на відкритому повітрі;
клеї двокомпонентні (поліуретанові, епоксидні) - продаються у вигляді набору компонентів, які потрібно змішати перед початком роботи. Завдяки виникає в процесі змішування хімічної реакції, суміш набуває клеять. Подібні клеї для керамічної плитки мають різну ступінь еластичності. Їх перевага в тому, що їх можна використовувати і як клей, і як затиральну масу. Їх рекомендують застосовувати для керамічної плитки у вологих і інтенсивно експлуатованих приміщеннях.

Важлива якість клею для керамічно плитки - еластичність

Висока клеюча здатність - не єдина перевага якісного клею для керамічної плитки. Він повинен бути також еластичним, щоб легко витримувати напруги при деформації підстави і керамічної плитки.

Якщо клей для керамічної плитки має відповідну ступінь еластичності, то переносить виникаючі навантаження без пошкоджень. Чим більша рухливість потрібно від підстави і керамічної плитки в процесі експлуатації, тим більш еластичним повинен бути клей. В іншому випадку керамічна плитка може розтріскуватися.

Еластичні склеювальні маси слід використовувати для приклеювання керамічної плитки на наступні види підстав:

стіни з гіпсокартонних плит;
стіни з пористого бетону;
стіни зі шлакоблоків або гіпсових блоків;
стіни із залізобетону, особливо в панельних будинках;
підлоги з підігрівом;
підлоги, покриті старої керамічною плиткою або терраццо (сумішшю цементу з натуральної кам'яною крихтою);
гідроізоляційну еластичну мембрану.

Еластичні клеї необхідно використовувати також при облицюванні стін глазурованою керамічною плиткою. Недостатньо еластичний клей може викликати на її поверхні поява тонких капілярних тріщин.

Клеї з максимальним ступенем еластичності рекомендується використовувати при укладанні керамічної плитки в місцях з екстремальними умовами експлуатації (наприклад в басейнах), а також при монтажі великоформатної керамічної плитки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ