В Україні зняті всі карантинні обмеження щодо африканської чуми свиней

В Україні зняті всі карантинні обмеження щодо африканської чуми свиней

10.04.14 12:35 0 840
Як повідомлялося раніше з початку 2014 року на території Луганської області було зареєстровано випадки африканської чуми свиней (далі - АЧС) серед диких кабанів (Станично-Луганський, Біловодський райони, м. Луганськ) та в особистому господарстві (Краснодонський район).

З метою ліквідації вказаних спалахів хвороби та недопущення поширення збудника інфекції було вжито ряд заходів, зокрема: карантинні обмеження, знищення всіх сприйнятливих тварин в осередках інфекції, депопуляція диких кабанів у Луганській та Донецькій областях, створення 30-ти кілометрової буферної зони на кордоні з Російською Федерацією та ін.

З 27 січня 2014 р. по 7 квітня 2014 р. на території Луганської області в рамках проведення депопуляції диких кабанів відстріляно 476 гол. вказаних тварин, всі туші знешкоджено шляхом спалювання. При цьому відібрано та досліджено біоматеріал від 118 диких кабанів та отримано негативні результати.

Після виконання всіх необхідних ветеринарно-санітарних заходів, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській міській раді від 7квітня 2014 р. № 7 знято карантин щодо АЧС з відділку Красноярського лісництва ДП «Луганське лісомисливське господарство», де 16 лютого 2014р. було виявлено останній випадок АЧС у дикого кабана.

На 8 квітня карантинні обмеження по АЧС з усіх неблагополучних пунктів в Україні зняті.

ПРЕС-СЛУЖБА ДЕРЖАВНОЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ ТА ФІТОСАНІТАРНОЇ СЛУЖБИ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська економіка ...
Наступна новина: У Львівській області у 2014 ...

КОМЕНТАРІ