Чернівецька область: піротехніки вилучили 4 артилерійські снаряди часів І Світової війни

Чернівецька область: піротехніки вилучили 4 артилерійські снаряди часів І Світової війни

10.04.14 11:35 0 676
8 квітня на території Чернівецької області громадяни виявили 4 застарілі вибухонебезпечні предмети часів І Світової війни. В Чернівцях по вул. Ярошинської та в селі Пашківці Хотинського району місцевими мешканцями при здійснені земляних робіт виявлено 2 артилерійські снаряди калібру 122 мм., а в селі Бояни Новоселицького району ще 1 артилерійський снаряд калібру 122 мм та 1 артилерійський снаряд калібру 76 мм. було виявлено на відкритій території. Всі вибухонебезпечні предмети вилучено у встановленому порядку працівниками групи піротехнічних робіт Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області. На даний момент проводяться роботи по знешкодженню застарілих боєприпасів.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам, що з настанням весни та початком весняно-польових робіт різко зростає кількість випадків виявлення вибухонебезпечних предметів мешканцями краю. В першу чергу, це пов’язано з тим, що чимало громадян починають приводити до ладу свої земельні та присадибні ділянки. Саме в таких випадках знаходять чимало вибухонебезпечних предметів.

Тому, для запобігання загибелі чи травмування людей при виявленні підозрілих предметів, потрібно пам’ятати та дотримуватися правил безпеки. В жодному випадку не можна торкатися його чи намагатися розібрати. Місце знахідки потрібно обгородити. Для цього можна використати любі підручні засоби, проте найкраще підходять предмети яскравих кольорів. Проте якщо таких немає, можна використати будь-які підручні засоби. Після цього слід відразу зателефонувати до народної служби порятунку 101 і повідомити про знахідку. Пам’ятайте, що правильні дії дозволять зберегти ваше життя та здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ