З початку року буковинськими правоохоронцями складено 6 адміністративних протоколів про корупцію

З початку року буковинськими правоохоронцями складено 6 адміністративних протоколів про корупцію

10.04.14 09:51 0 661
Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області виявляли та документували факти адміністративної корупції серед службовців. За трьома випадками є вже рішення судів.

11 січня 2014 року чернівецькими міліціонерами складено адміністративний протокол стосовно начальника територіального управління Держгірпромнагляду України у Чернівецькій області, державного службовця 4 категорії 7 рангу. Він, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, не вжив заходів щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів та не повідомив у встановлений Законом строк безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів. Тобто чоловік працевлаштував свою доньку в очолюване ним управління, чим вчинив корупційне адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Першотравневий районний суд міста Чернівців визнав посадовця винним у скоєнні адміністративного правопорушення та притягнув до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 170 грн.

В середині січня поточного року працівниками УБОЗ УМВС України складено адміністративний протокол стосовно начальника управління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації, державного службовця 4 категорії 8 рангу. Посадовець в порушення встановлених ст.7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, являється ще й директором та головним бухгалтером одного із підприємств. Дане корупційне адміністративне правопорушення передбачене ч.2 ст.172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Новоселицьким районним судом Чернівецької області службовця визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 1 700 грн.

Незаконно суміщав посаду та підприємницьку діяльність і майстер лісу Черемошського лісництва ДП «Путильське лісове господарство». Чоловік, діючи умисно, з корисливих мотивів, порушив встановлені Законом обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, передбачені п.1 ч.1 ст.7 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Службовець вчинив корупційне адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Працівники УБОЗ УМВС склали адмінпротокол про корупцію та скерували його до Путильського районного суду. Служителі Феміди визнали посадовця винним у скоєнні адміністративного правопорушення та притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 850 грн.

Ще три адміністративні протоколи перебувають на розглядах у судах.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцькі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ