Сергій Шаранич: "Я готовий до люстрації й прийму будь-яке рішення міністра щодо мене"

Сергій Шаранич: "Я готовий до люстрації й прийму будь-яке рішення міністра щодо мене"

10.04.14 10:19 0 726
Очільник закарпатської міліції полковник Сергій Шаранич, на відміну від свого попередника полковника Турдая, відмовився на вимогу люстраційного комітету добровільно писати заяву на звільнення з посади начальника УМВС. Рішення, на його думку, повинен приймати міністр Арсен Аваков.

У вівторок, 8 квітня, до адмінбудинку обласного управління міліції в Ужгороді прийшло кілька десятків представників обласного люстраційного комітету, ужгородського Євромайдану, Автомайдану та жителів Міжгірського району, аби вимагати відставки із займаної посади в.о. начальника закарпатської міліції полковника Сергія Шаранича.

До мітингуючих вийшов сам Сергій Шаранич зі словами «Слава Україні!» та виконавши разом із громадою Гімн України. Сергій Олексійович дав відповідь на всі запитання, які цікавили мітингувальників. Він наголосив, що за два тижні, відколи на посаді, закарпатська міліція розкрила ряд резонансних злочинів. Зокрема, затримано г.Нагірного, який кілька років тому вчинив резонансне ДТП у Хустському районі й переховувався від слідства в Угорщині. Знайдено й іншого водія-вбивцю з Хустщини, з вини якого в ДТП днями загинуло молоде подружжя. Триває знищення грального бізнесу в області. Керівник запевнив, що робитиме все для подолання злочинності в краї й для того, аби був порядок. Очищатиме міліція й власні ряди від корупціонерів і злочинців у погонах.

Водночас полковник Сергій Шаранич категорично відмовився писати заяву на звільнення із займаної посади за власним бажанням і погодився на участь у конкурсі, якщо такий буде запропоновано міністром. Він нагадав, що досі лишається в статусі виконуючого обов’язки і будь-яку конструктивну критику готовий вислухати. Бо відкритий до спілкування з громадою, в т.ч. через сторінку у соціальній мережі.

- Заяви писати я не буду, водночас прийму будь-яке рішення щодо мене міністра внутрішніх справ України, - запевнив в.о. начальника закарпатської міліції Сергій Шаранич. На мене покладено завдання вберегти спокій та правопорядок в області, що я і робитиму принципово та безкомпромісно.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі міліціонери ...
Наступна новина: Московське Динамо ...

КОМЕНТАРІ