В Закарпатській області викрито правоохоронця, який "кришував" викрадачів солярки

В Закарпатській області викрито правоохоронця, який "кришував" викрадачів солярки

10.04.14 13:12 0 746
Служба внутрішньої безпеки закарпатської міліції викрила старшого лейтенанта лінійного відділу міліції на станції Мукачево, який супроводжував учасників мукачівської організованої злочинної групи, котра викрадала нафтопродукти із нафтопроводу в Ужгородському районі.

Ця резонансна пригода сталася днями в Ужгородському районі. Служба охорони нафтопродуктопроводу ДП "Прикарпатзахідтранс", що належить акціонерному товариству з Росії, виявила удосвіта під час обходу труби в лісовому масиві на околиці с.Циганівці Ужгородського району несанкціоновану врізку у нафтопродуктопровід, про яку просигналила спеціальна апаратура.

На місці врізки знаходився білий мікроавтобус «Івеко», який при появі охоронців рвонув із місця, набираючи швидкість. Коли охорона нафтопроводу стала його переслідувати, несподівано з′явився легковик «Шевроле Авео», водій якого став підрізати переслідувачів, не даючи їм наздогнати мікроавтобус…

Переслідування втікачів продовжувалося, про що охорона повідомила в Ужгородський райвідділ міліції. Невдовзі на околиці с.Циганівці на узбіччі дороги виявили згаданий мікроавтобус, водія в салоні вже не було. Як потім з′ясується, він пересів у згадане «Авео» і втік.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. У салоні мікроавтобуса «Івеко» виявили пластмасові ємкості з трьома тоннами солярки, краденої з нафтопроводу.

За даним фактом міліція розпочала кримінальне провадження за статтями «крадіжка» та «пошкодження об′єктів магістральних нафтопроводів» Кримінального кодексу України. Власників обох машин встановили. Як з′ясувалося в ході слідства, мікроавтобус зареєстрований на пенсіонера із смт.Воловець, а їздив на ньому його 38-річний син. Цей чоловік і був за кермом, втікаючи від переслідування.

З «Авео» історія ще цікавіша. Як з′ясувалося, іномарка ця належить працівнику міліції – старшому лейтенанту Т. з Мукачівського лінійного відділу міліції…

Оскільки серед членів злочинної групи, що крала солярку, виявився працівник міліції, до справи підключились працівники відділу внутрішньої безпеки в Закарпатській області ДВБ МВС України. Вони й затримали згаданого правоохоронця з Мукачева. Наразі старший лейтенант перебуває в СІЗО. Він зізнався у скоєному, хоча й каже, що зробив це вперше. Натомість «вевебешники» перевіряють інформацію про можливу причетність до цієї злочинної групи у складі шести чоловік й інших правоохоронців.

Згаданий 38-річний водій «Івеко» за рішенням суду перебуває під домашнім арештом. Слідство у справі провадить прокуратура Закарпатської області. Особи інших учасників цієї злочинної групи та масштаби їхньої «діяльності» повинно встановити слідство.

- Обіцяю громадськості, що це далеко не остання кримінальна справа щодо перевертнів у погонах, - наголошує очільник закарпатської міліції полковник Сергій Шаранич. – Очищення правоохоронного колективу від злочинців у погонах і людей випадкових триватиме. Закликаю громадськість повідомляти нам про злочини, скоєні працівниками міліції, й гарантую, що моя реакція буде відповідною. Лише спільно з громадськістю краю, журналістами й правозахисниками ми зможемо очистити міліцейські ряди.

Нагадуємо поштову скриньку керівника міліції Закарпаття: zak-ukraina@ukr.net

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Арсенал може придбати ...

КОМЕНТАРІ