В Закарпатській області іршавські правоохоронці спільно з громадськими активістами виявляють злочини й правопорушення

В Закарпатській області іршавські правоохоронці спільно з громадськими активістами виявляють злочини й правопорушення

10.04.14 16:43 0 619
Вже майже два місяці на Іршавщині діють спільні з громадськістю патрулі міліції, які виявляють порушників правил дорожнього руху, затримують незаконну деревину, андезитовий камінь, вилучають нелегальну зброю тощо.

На одне із таких спільних чергувань було запрошено журналістів телеканалу М-Студіо. Перед початком несення служби начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця провів інструктаж, на якому звернув увагу міліціонерів та активістів на суворе дотримання ними законності, ввічливого поводження з громадянами, заходів особистої безпеки. Довів про скоєння на території району крадіжок та попередив про зловмисників, які роз’їжджають по району та скоюють крадіжки паливно-мастильних матеріалів із вантажних автомобілів, особливо з номерами інших областей.

Черговим нарядам також було наголошено на виявлення та вилучення незаконної зброї та наркотичних речовин. Триває місячник добровільної здачі зброї, тож громадяни при необхідності мають можливість здати незаконну зброю, щоб у подальшому при бажанні її зареєструвати у законному порядку.

Для патрулів були визначені конкретні маршрути та поставлені завдання. З кожним патрулем на чергування вийшли керівники середньої ланки райвідділу.

За словами підполковника Куриці, протягом березня спільними патрулями правоохоронців із громадськими активістами було виявлено 11 осіб за кермом автотранспорту у нетверезому стані, серед яких були водії-«мажори» та посадовці. Затримано 20 кубометрів деревини, 55 кубометрів андезитового каменю без документів. До речі, під час останнього чергування у с.Ільниця було зупинено ЗІЛ під керуванням мешканця с.Росош, який віз без документів дрова бука. Автомобіль затримано на штрафмайданчик.

Загалом спільним патрулем виявлено 150 різних порушень дорожнього руху, 17 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у сім′ї, 6 - за хуліганство та 30 - за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях. Крім цього, в автомобілі «Жигулі» виявили та вилучили незаконну зброю у пасажира.

Один із патрулів під час цього нічного чергування розкрив крадіжку з тютюнового кіоску. Екіпаж їхав по вулиці і помітив, що четверо неповнолітніх на велосипеді перевозять підозрілі мішки. Коли правоохоронці та активісти зупинились біля хлопців, то виявили у мішках сигарети. Юні зловмисники зізнались, що вони на ринку міста через вікно проникли до тютюнового кіоску, звідки скоїли крадіжку сигарет. На даний час за даним фактом триває перевірка.

- Спільне патрулювання міліції з громадськістю дає позитивні результати. До патрулювання вже долучились члени громадського формування села Ільниця, очікуємо на представників Білок. Сподіваємось, що така співпраця міліції з громадськістю буде продовжуватись і надалі, а порядок у нашому районі буде з кожним днем кращим, – прокоментував ситуацію Микола Куриця.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ