Ужгородська міліція проводить робочі зустрічі в трудових коллективах

Ужгородська міліція проводить робочі зустрічі в трудових коллективах

10.04.14 14:38 0 625
Днями в Ужгороді відбулася робоча зустріч заступника начальника - начальника міліції громадської безпеки Ужгородського міськвіділу міліції підполковника Вячеслава Григор’єва з керівництвом недержавної охоронної фірми «СЕНК».

В ході бесіди обговорювалися питання охорони громадського порядку на території Ужгорода. Сторони дійшли висновку про необхідність залучення членів громадського формування «СЕНК-Захист» до охорони громадського порядку. Громадське формування створено на базі недержавної охоронної фірми «СЕНК» у 2011 році. Неодноразово вони залучались на охорону громадського порядку під час проведення масових заходів у місті. Адже основними їх функціями є допомога міліціонерам у забезпеченні громадської безпеки, захисті прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

Також на зустрічі були порушені питання адміністративної відповідальності за продаж дітям алкоголю і тютюну, а також зберігання мисливської нарізної гладкоствольної зброї без відповідних документів.

– В Ужгороді, як і по свій території нашої держави, в період з 1 по 30 квітня проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, – повідомив заступник начальника міськвідділу-начальник громадської безпеки Вячеслав Григор’єв. – Громадяни мають змогу добровільно здати до органів внутрішніх справ зброю, що зберігається в них з порушенням чинного законодавства.

Нагадаємо, що відповідно до ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Водночас згідно з ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою та другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

- За порушення вимог чинного законодавства настає відповідальність. Однак добровільна здача зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки звільняє від будь-якої відповідальності громадян, – наголосив підполковник Григор’єв.

На закінчення зустрічі сторони обмінялися побажаннями та пропозиціями. Керівник громадського формування «СЕНК-Захист» Павло Конч запевнив заступника начальника Ужгородського міськвіділу міліції в тому, що охорона громадського порядку в місті - це справа спільна, тому керівництво недержавної охоронної фірми надаватиме правоохоронцям всіляке сприяння.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ