В Закарпатській області керівник виноградівської міліції спілкувався з місцевими мисливцями

В Закарпатській області керівник виноградівської міліції спілкувався з місцевими мисливцями

10.04.14 15:22 0 630
Янош Дорчинець розповів представникам Українського товариства мисливців та рибалок про місячник добровільної здачі зброї.

У Виноградові, як і по всій країні, з 1 по 30 квітня триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв та спецзасобів. Громадяни мають можливість добровільно здати до органів внутрішніх справ зброю, яку зберігають із порушенням чинного законодавства.

– Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою у міліцію, – говорить начальник Виноградівського райвідділу міліції Янош Дорчинець. – Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію.

Як зазначив керівник міліції, мета операції – не лише вилучення в населення незареєстрованих одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів, але й офіційна реєстрація її на громадян, котрі добровільно здають зброю у встановленому законом порядку.

За порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність. Ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Не забувайте: особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівництво міліції ...
Наступна новина: У Луцьку виявили боєприпаси

КОМЕНТАРІ