Арсен Аваков зустрівся із представниками НАТО в Україні

Арсен Аваков зустрівся із представниками НАТО в Україні

10.04.14 09:40 0 673
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та директор офісу НАТО в Україні Марчін Кожіел обговорили перспективи держави на шляху до членства у європейській системі безпеки.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, зустріч відбувається у той момент, коли українське суспільство як ніколи хоче зближення з НАТО, коли необхідно переходити від слів до справи.

«Ті реальні кроки, які ми робимо, будуючи наш діалог, мають привести до якихось відчутних результатів у найближчому майбутньому», – підкреслив глава МВС.

Арсен Аваков також зазначив, що останні приклади агресії та сепаратистських дій Російської Федерації дають багато інформації, в тому числі – і для жителів сходу України, для того, щоб робити вибір моделі захисту та оборони.

За словами Арсена Авакова, він добре розуміє шню ситуацію у взаємовідносинах України і НАТО, тож ясно усвідомлює, що НАТО не готове обговорювати перспективи України в цій організації. Проте якщо такі перспективи є, то говорити про них треба саме зараз.

«Ці переговори безумовно мають бути на найвищому рівні. Нам належить робити все, щоб бути до цього готовим, мати комунікацію та виконувати всі програми, які в нас намічені, і які достатньо важливі», – підкреслив Міністр внутрішніх справ України.

За словами директора офісу НАТО в Україні Марчіна Кожіела, країни-члени НАТО об’єднані у своєму засудженні військової інтервенції Росії в Україну та порушення її суверенітету і територіальної цілісності.

«Мета нашої шньої зустрічі – подвійна: довідатися стратегічну оцінку тієї ситуації, яка відбувається на території України, та шляхи її вирішення. По-друге, Міністерство внутрішніх справ було активним партнером НАТО. висока політична динаміка і такий важливий момент, тож нам треба робити все, щоб розширити практичне співробітництво у секторі безпеки», – зазначив представник НАТО в Україні.

Учасники зустрічі обговорили перспективи України на шляху до членства у європейській системі безпеки.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Житомирщина: на банківський ...

КОМЕНТАРІ