Хмельниччина: своєчасність виплат заробітної плати – на особливому контролі влади області

Хмельниччина: своєчасність виплат заробітної плати – на особливому контролі влади області

10.04.14 14:54 0 659
Відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Розглядалися питання виплати коштів, які боргують працівникам окремі підприємства Городоцького, Ярмолинецького та Кам’янець-Подільського районів та міст Хмельницький і Кам’янець-Подільський. Головував на засіданні Леонід Прус.

«Результатом попередньої роботи місцевих та обласної комісій, заслуховування керівників підприємств-боржників та тісна співпраця з правоохоронними органами дали значний результат. В 2013 році виплачено 12,3 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати, ліквідовано заборгованість на 49 підприємствах. Вже в цьому році вдалося повністю розрахуватися з людьми на 8 підприємствах у сумі 335 тисяч гривень», - підкреслив голова облдержадміністрації на початку засідання.

Однак, за його словами, нестабільна суспільно-політична ситуація суттєво вплинула на роботу окремих підприємств і керівники деяких підприємств утворили нову заборгованість або збільшили борг, всього на 3 мільйона гривень. Також Леонід Прус повідомив, що станом на 1 квітня поточного року графік погашення заборгованості із заробітної плати в області не виконано на 4,6 мільйона гривень, в тому числі по комунальних підприємствах на 408 тисяч гривень.

За моніторинговими даними, заборгованість із заробітної плати станом на 1 квітня 2014 року складає 13,3 млн. гривень. У структурі боргу заборгованість на 19 економічно активних підприємствах складає 7,2 млн. грн. або 54% від загального боргу по області; 10 підприємствах-банкрутах – 5,6 млн. грн. або 42%; 2 економічно неактивних підприємствах – 501 тис. гривень або 4 відсотка.

У ході засідання заслухано представників підприємств- боржників: ДП «Хмельницький облавтодор», КП «Облпаливо», КП «Аеропорт-Хмельницький», ДП «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», КП «Сатанівське», КП «Добробут», ДП «Нігинський кар’єр», ДП ДГ «Проскурівка». Представники комісії обговорили шляхи виходу із складної ситуації щодо виплати заборгованої зарплати найманим працівникам. За результатами засідання прийнято відповідні рішення. Щодо окремих підприємств, дано доручення щодо створення комісій, які вивчатимуть стан справ на підприємстві та надаватимуть всебічну допомогу, аби люди отримали зароблені кошти.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: щорічно в ...
Наступна новина: Волинянин на пішохідному ...

КОМЕНТАРІ