Леонід Прус: Переселенці з Криму мають почуватися у нас комфортно

Леонід Прус: Переселенці з Криму мають почуватися у нас комфортно

10.04.14 12:16 0 674
Під головуванням Леоніда Пруса відбулася обласна селекторна нарада. Обговорили питання переселення та розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які приїжджають в область з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у зв’язку з військовою агресією з боку Російської Федерації.

На початку головуючий повідомив керівництво районів, що розпорядженням голови облдержадміністрації затверджений обласний штаб та план заходів із розв’язання проблем громадян, які залишають АРК. Доручив терміново прийняти подібні розпорядження на місцях, створити цілодобову «гарячу лінію», на яку могли б звертатися переселенці. Координатором питань в обласному штабі з питань цивільних осіб визначено Світлану Лукомську, директора Департаменту соціального захисту населення, з питань військовослужбовців та їх сімей – Євгена Данилюка, начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації. Відповідальність з галузевих питань персонально несуть керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У ході селекторної наради голова облдержадміністрації зосередив увагу на питаннях, які доручені Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком під час останньої селекторної наради і повинні залишатися на постійному контролі у керівників місцевих органів влади. Першим та основним питанням є розселення переселенців.

«Звертаю вашу увагу, що саме за визначеною адресою сім’ї зможуть здійснити переведення справ з АР Крим та забезпечити соціальні виплати – адресні соціальні допомоги, пенсії, стипендії, страхові виплати тощо», - наголосив Леонід Прус та додав, що в кожному районі області сформовано банк квартир та будинків у приватному секторі, господарі яких готові приймати переселенців.

Також Леонід Іванович наголосив на необхідності тримати на контролі стан здоров’я людей, які приїжджають в область, наказав забезпечити медичний супровід вагітних жінок. Правоохоронним органам, керівникам місцевих органів влади доручив забезпечити супровід сімей для недопущення будь-яких провокаційних дій чи шантажу.

Очільник краю наголосив на необхідності налагодити тісну співпрацю з благодійними фондами, громадськими об’єднаннями для забезпечення супроводу сімей, залучення грошової та натуральної допомоги. Відповідну роботу потрібно проводити і з працевлаштування переселенців.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: середня ...
Наступна новина: На Волині робітники ...

КОМЕНТАРІ