На Хмельниччині нові методи лікування і профілактики захворювань у дітей розглядалися вченими та медиками у форматі телемосту

На Хмельниччині нові методи лікування і профілактики захворювань у дітей розглядалися вченими та медиками у форматі телемосту

10.04.14 15:39 0 668
9 квітня у м. Хмельницькому відбувся науково-практичний семінар у форматі телемосту (Київ – Івано-Франківськ – Хмельницький – Ужгород) на тему: «Проблемні питання педіатрії у практичній медицині».

Співорганізаторами семінару виступили Міністерство охорони здоров’я України та Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика.

Семінар проходив у рамках проведення Європейського тижня імунізації з метою удосконалення організаційної роботи з питань імунопрофілактики та профілактики інфекційних хвороб і був організований для лікарів-педіатрів, дитячих лікарів-гастроентерологів, підліткових лікарів-терапевтів, дитячих імунологів, неонатологів, лікарів загальної практики сімейної медицини.

Серед тем, що висвітлювалися, значна увага приділялась профілактиці та лікуванню бактеріальних ускладнень при вірусно-респіраторних захворюваннях у дітей, дослідженням регуляторних імунних механізмів у дітей, які часто хворіють, та можливості їх корекції, інноваційним підходам у лікуванні та профілактиці інфекційно-асоційованої патології, сучасним можливостям лікування грипу та ГРІ, а також іншим актуальним питанням дитячої медицини.

Перед медиками з науковими доповідями на семінарі виступили провідні фахівці медичної галузі, серед яких доктор медичних наук, професор, керівник відділення проблем харчування та соматичних захворювань дітей раннього віку ДУ «ІПАГ НАМН України», головний позаштатний дитячий гастроентеролог МОЗ України О.Г.Шадрін, доктор медичних наук, професор, завідуючий кафедрою дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця, головний позаштатний дитячий інфекціоніст МОЗ України С.О.Крамарьов та інші.

Медики взяли активну участь в обговоренні висвітлених тем, поставили науковцям запитання та поділилися досвідом роботи.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ