На території Хмельницької АЕС задіяли вісім пожежних та спеціальних автомобілів

На території Хмельницької АЕС задіяли вісім пожежних та спеціальних автомобілів

10.04.14 17:52 0 1043
9 квітня на території Хмельницької АЕС проведено пожежно-тактичне навчання з ліквідації умовної пожежі, яка виникла через розлив мастила із маслобаку системи ущільнення генератора машинного залу енергоблоку №2.

За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу відбулась розгерметизація трубопроводу маслобаку системи ущільнення генератора. Як наслідок, мастило розлилося та загорілося. Умовна пожежа спричинила сильне задимлення, є загроза перекидання полум’я на суміжні та вище розташовані приміщення. Автоматична система пожежогасіння в автоматичному режимі не спрацювала. Працівникам станції ліквідувати пожежу первинними засобами пожежогасіння не вдалось.

До прибуття чергового караулу рятувальників пожежа розповсюдилась площею 100 кв. м. За інформацією оперативного чергового в приміщені заблоковано двох працівників.

Прибувши на місце виклику, співробітники ДСНС в апаратах для захисту органів дихання провели розвідку місця пожежі і приступили до гасіння та захисту найбільш важливого технологічного обладнання.

Вогнеборці одночасно з ліквідацією умовної пожежі евакуювали «постраждалих» із небезпечної зони.

Загалом, до проведення навчань було залучено вісім пожежних і спеціальних автомобілів та 30 чоловік особового складу 3-го державного пожежно-рятувального загону, а також працівники відповідних аварійних підрозділів Хмельницької АЕС.

Рятувальники вкотре відпрацювали злагоджені дії між усіма аварійними службами станції під керівництвом штабу пожежогасіння. На завершення, керівництво навчань підбило підсумки роботи усіх підрозділів ДСНС по охороні Хмельницької АЕС та міста Нетішин з питань забезпечення готовності до реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на атомній електростанції.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Червоноградські ...
Наступна новина: Керівники УМВС Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ