Львівські правоохоронці розкрили кіберзлочин

Львівські правоохоронці розкрили кіберзлочин

10.04.14 13:02 0 728
Зловмисник викрадав кошти з мобільних рахунків громадян через мережу Інтернет. Сума викрадених коштів становить понад 30 тисяч гривень.

До Шевченківського райвідділу м. Львова надійшло звернення від одного з мобільних операторів, який надає Інтернет-послуги громадянам. Представники компанії повідомили про факти несанкціонованого доступу до її телекомунікаційної мережі.

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області встановили, що несанкціонований доступ до мережі компанії здійснював 25-річний львів’янин. Він протягом тривалого періоду часу використовував спеціальний програмний скрипт, за допомогою якого здійснював підбір логінів та паролів до особистих облікових записів абонентів компанії. Після того, змінював реквізити доступу на інші, здійснював несанкціоновані проникнення та викрадав бонусні кошти абонентів переводивши їх на свій особистий номер. В подальшому викрадені бонуси переводив у готівку.

– Таким чином зловмисник зламав понад 300 облікових записів користувачів та викрав з їхніх рахунків понад 30 тисяч гривень, – повідомив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області Зеновій Добрянський.

У помешканні зловмисника правоохоронці провели санкціонований судом обшук. Там вони виявили та вилучили 50 мобільних телефонів, понад 800 SIM-карток різних мобільних операторів, 56 стартових пакетів одного з мобільних операторів України та два системні блоки.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання і які є власністю винної особи.

Досудове розслідування триває.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі голова ...

КОМЕНТАРІ