Львівщина: щорічно в області виявляють понад 700 випадків раку молочної залози

Львівщина: щорічно в області виявляють понад 700 випадків раку молочної залози

10.04.14 14:54 0 623
У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулась прес-конференція, присвячена початку акції з безкоштовного мамографічного обстеження.

Захід проводиться з метою відзначення дня народження Квітки Цісик та на підтримку інформаційно-роз’яснювального проекту «Турбуйся про них» Громадської спілки «Міжнародний клуб лікарів та фармацевтів».

Участь у прес-конференції взяли головний лікар Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігор Ковальчук, завідувач відділу хіміотерапії Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ярослав Шпарик, керівник рецептурної групи препаратів компанії «Санофі» Марина Шишлова та ін.

Головний лікар онкоцентру Ігор Ковальчук повідомив, що у Львівській області щорічно виявляють понад 700 випадків раку молочної залози. Тому надзвичайно важливим є раннє виявлення хвороби на доклінічній стадії, яке дозволяє уникнути оперативного втручання.

«Мені дуже приємно, що з 9 до 23 квітня мешканки Львівщини мають можливість пройти безкоштовне мамографічне обстеження, завдяки компанії «Санофі», яка виділила кошти на плівки для мамографії. Адже рак молочної залози знаходиться на першому місці в загальнiй структурi онкологiчної захворюваностi», — зазначив Ігор Ковальчук.

Керівник рецептурної групи препаратів компанії «Санофі» Марина Шишлова розповіла, що в Україні кожна 5-та смерть від раку молочної залози, яка зумовлена пізнім зверненням жінок до лікаря та діагностуванням хвороби вже на 3-4 стадії. Проте рання діагностика раку молочної залози сприяє позитивному прогнозу.

Основні проблеми у лікувані хворих на рак молочної залози на пізній стадії, окреслив завідувач відділу хіміотерапії Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ярослав Шпарик. Він зазначив, що в обласному онкологічному центрі щороку оперують понад 500 жінок на рак молочної залози. Лікування є дороговартісне та потребує особливої уваги громадськості та органів влади.

Учасники прес-конференції наголосили на важливості посилення профілактичної роботи щодо захворювання на рак молочної залози, шляхом висвітлення у засобах масової інформації цієї проблеми.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ