У Львівській області п'ять років позбавлення волі за корисливі злочини

У Львівській області п'ять років позбавлення волі за корисливі злочини

10.04.14 14:07 0 639
Стрийський міськрайонний суд присуди п’ять років позбавлення волі 18-річному мешканцю Дрогобицького району, який вчинив низку кримінальних правопорушень на Стрийщині. П’ять років за ґратами проведе також 40-річний уродженець міста Києва, з яким вони удвох обкрадали мешканців Стрия.

«Кримінальну кар’єру» на Стрийщині тоді ще неповнолітній хлопець розпочав з незаконного заволодіння транспортним засобом. Хоча за плечима у нього було не відбуте покарання у вигляді громадських робіт за вчинення крадіжки, призначене Дрогобицьким міськрайонним судом.

Парубок час від часу навідувався у село Стрийського району до своїх друзів. Наприкінці листопада 2012 року, він, «прийнявши на душу» чималу порцію оковитої, пішов блукати селом у пошуках пригод. Так «розважаючись», хлопець поцупив трактор із приватного господарства. Викрадену сільськогосподарську техніку зловмисник залишив посеред лісу, коли трактор загруз на польовій дорозі.

Не зробивши висновків із цієї пригоди, хлопець через деякий час знову накоїв дурниць. На початку січня 2013 року молодик вирішив «почистити» магазин у тому ж селі. Розбивши вікно, він проник у приміщення. Не знайшовши готівки у магазині, спритник набив кишені копійками, залишеними продавцем у шухляді. Крім того, з крамниці злодій прихопив пляшку коньяку, декілька блоків сигарет та пляшок горілки.

У групі з 40-річним уродженцем міста Києва, молодик пограбував 42-річного місцевого мешканця – з квартири чоловіка вони відкрито викрали мобільний телефон.

На рахунку кожного зі спільників низка кримінальних правопорушень, вчинених як спільно у групі осіб, так і нарізно. Загалом у ході слідства доведена причетність 18-річного зловмисника до 4 кримінальних правопорушень, а його 40-річного спільника – до 6 кримінальних правопорушень.

Нещодавно вирок Стрийського міськрайонного суду вступив у законну силу, яким за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями 289 ч.2, 185 ч.3, 185 ч.2, 186 ч.2 КК України 18-річного мешканця Дрогобицького району засуджено до 5 років 10 днів позбавлення волі, а 40-річного місцевого мешканця за статтями 185 ч.2, 186 ч.2 КК України - до п’яти років позбавлення волі.

Строк відбування покарання розпочався з 30 березня - з моменту затримання.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці припинили ...

КОМЕНТАРІ