Сидір Кізін: «Ми будемо чути громаду і виконувати її волю»

Сидір Кізін: «Ми будемо чути громаду і виконувати її волю»

10.04.14 14:00 0 647
Представляючи нових голів Любарської і Романівської райдержадміністрацій, очільник області Сидір Кізін зупинився на ситуації в країні та ознайомив районний актив із завданнями, які стоять перед обласною і районною владами.

За словами голови облдержадміністрації, територіальній цілісності України загрожує ворожа агресія, і це гуртує і мобілізує українську націю. Потрібно разом зібрати всі сили і будувати нову країну.

Сидір Кізін повідомив, що протягом місяця ознайомився зі станом справ в області і пересвідчився в тому, що корупція просякнула всі сфери суспільного життя і державного управління. Поряд з офіційним бюджетом ще більші кошти обертаються в тіньовій сфері. В нас існують підпільні мільйонери. Дуже часто це люди в погонах, працівники правоохоронних органів або високопосадовці, які, нічого не виробляючи, управляють фінансовими потоками, виводять кошти за кордон, в той час, коли українська держава, суспільство, підприємці зубожіють, закривають підприємства. Нове керівництво прокуратури і органів внутрішніх справ отримало завдання – припинити існування корупційних схем, тіньових потоків назавжди.

Сидір Кізін закликав присутніх усвідомити, що державна посада – це не можливість збагатитися. Держслужбовець має надавати послуги, допомагати людям.

Зі слів очільника області, змінюються відносини між владою і громадою. Раніше органи виконавчої влади дуже часто підміняли собою місцеві громади, керівники не рахувалися з інтересами громади. Відомі такі факти, коли, наприклад, ставки передавалися всупереч волі громади в оренду підприємцям за копійки. Порушувалися права селян. Громада фактично була позбавлена своєї власності одноособовим рішенням чиновника райдержадміністрації. Такі факти знайдуть свою оцінку у правоохоронних органах. Новий підхід, заявив Сидір Кізін, полягає в тому, щоб більше слухати сільських, селищних голів, вести діалог і викорінити диктат.

Очільнику області відомі також факти самовільного захоплення пасовищ у сільських громад, які здійснювалися управлінням Держкомзему. Керівництво цього органу змінене, принципова і рішуча оцінка має бути дана діям чиновників, які посягнули на людські землі, вважає Сидір Кізін.

«Ми будемо чути громаду і виконувати її волю. Разом з тим є державна політика, яку очільник району здійснюватиме за підтримки правоохоронних, контролюючих органів. Розуміючи всю складність ситуації в країні, ми разом вирішимо ці завдання і незабаром побачимо нову країну, яка зможе бути гідним членом світового співтовариства», - резюмував очільник області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ