Житомирщина: «Завдання влади створити максимально комфортні умови для підприємств видобувної галузі, щоб вони працювали на наповнення місцевих бюджетів», - Сидір Кізін

Житомирщина: «Завдання влади створити максимально комфортні умови для підприємств видобувної галузі, щоб вони працювали на наповнення місцевих бюджетів», - Сидір Кізін

10.04.14 12:44 0 700
Під час спілкування із головою облдержадміністрації Сидором Кізіним жителі Володарсько-Волинського району розповіли про найбільш важливі та болючі питання для всієї громади. Так мова йшла про повернення ліквідованого лісового господарства до району, проблему реєстрації видобувних підприємств за місцем їх розташування.

Відповідаючи на запитання людей, Сидір Васильович, зазначив, що вже дав доручення відповідним службам розібратися із питанням ліквідації лісгоспу в районі та передачі його до Червоноармійського району. Найближчим часом буде з’ясована зазначена ситуація. Очільник області також наголосив, що докладе всіх зусиль для повернення та відновлення роботи лісового господарства у Володарсько-Волинському районі для забезпечення потреб місцевих жителів. Контролюючі органи області будуть проводити перевірку щодо незаконних вирубок лісу.

Володарсько-Волинський район славиться потенціалом природних ресурсів, корисних копалин. Тому на цій території зосереджено чимало видобувних підприємств. Та проблема полягає в тому, що більшість цих виробництв зареєстровані за межами району і навіть Житомирської області. Відповідно всі відрахування та податки наповнюють казну інших регіонів.

«Нещодавно відбулась зустріч із керівниками видобувних підприємств області, третина яких знаходиться саме у вашому районі. Наразі завдання обласної та районної влади створити максимально комфортні умови для підприємств видобувної галузі. Виробничі потужності повинні бути зареєстровані за місцем їх розташування і сплачувати податки для наповнення місцевого бюджету, тоді в районі значно підвищиться рівень соціальної захищеності громадян», - сказав Сидір Кізін.

Також голова облдержадміністрації наголосив на тому, що відповідні доручення отримали контролюючі органи для перевірки видобувних підприємств. Але мета таких перевірок не така як при попередній владі – обкласти податками, а перевірити цінову політику, масштаби виробництва та задекларовані обороти продукції. За словами Сидора Васильовича, тоді нова влада зможе отримати повну картину про роботу таких підприємств.

«Комплексного підходу потребує перевірка підприємств, котрі були доведені до банкрутства. Такі виробництва є й у Володарсько-Волинському районі. Основна проблема в існуванні величезної корупції, з якою потрібно боротися та викорінювати. Днями було представлено нового прокурора Житомирської області Дмитра Лубчука. Тепер оновленій системі правоохоронних органів потрібно детально розібратися із такими підприємствами, адже більшість з них доведена до банкрутства з метою потім придбати потужності за копійки», - зазначив Сидір Васильович.

Очільник області також відмітив, що новопризначений голова Володарсько-Волинської райдержадміністрації Віктор Михальченко докладе всіх зусиль для відновлення виробничого потенціалу району, зокрема й у видобувній галузі, та створення комфортних умов для життєдіяльності кожного жителя.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ