У Рівненській області виявлено порушення у діяльності комунального закладу "Острозька обласна психіатрична лікарня"

У Рівненській області виявлено порушення у діяльності комунального закладу "Острозька обласна психіатрична лікарня"

10.04.14 18:15 0 844
Прокуратурою Рівненської області проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо режиму, умов тримання, лікування осіб, до яких судом застосовано примусові заходи медичного характеру.

За її результатами виявлено суттєві недоліки в організації діяльності комунального закладу "Острозька обласна психіатрична лікарня".

Зокрема, у порушення вимог Закону України „Про психіатричну допомогу” в одному із відділень закладу не створено належні умови для проведення дозвілля, творчої діяльності та здійснення соціальної реабілітації хворих. Пацієнтам не забезпечено доступ до матеріалів засобів масової інформації. Потребують оновлення речі побутового вжитку.

Встановлено випадки, коли адміністрацією психіатричної лікарні не вчасно скеровувались матеріали до суду з висновками лікарських комісій щодо продовження строків застосування до громадян примусових заходів медичного характеру.

На усунення виявлених порушень прокуратура Рівненської області внесла документ реагування. За результатами його розгляду до відповідальності притягнуто 2 посадових осіб комунального закладу.

Також з метою захисту конституційних прав осіб, до яких судами застосовано примусові заходи медичного характеру, в тому числі покращання умов їх перебування у даному психіатричному закладі, прокуратурою Рівненської області та управлінням охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації розроблено додаткові заходи.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Студент з Виноградівщини ...

КОМЕНТАРІ