Міліціонери на Рівненщині затримали копачів "сонячного каменю"

Міліціонери на Рівненщині затримали копачів "сонячного каменю"

10.04.14 15:56 0 665
Правоохоронці в урочищі «Заволокой» поблизу села Ясинець Дубровицького району виявили 22-річного Андрія, жителя села Ясинець Дубровицького району та 44-річного жителя міста Сарни Миколу, які видобували бурштин без належного дозволу.

Міліціонери з місця події вилучили мотопомпу заводського виробництва, пожежний шланг та бурштин. Згідно висновку експерта вилучене каміння являється бурштином-сирцем.

- Зловмисники за попередньою домовленістю, самовільно, без спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, без акту, що засвідчує гірничий відвід, без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право на земельну ділянку, здійснювали видобуток бурштину, - зазначив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Василь Зелінський.

Відомості по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.

На даний час Андрію та Миколі повідомлено про підозру. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Катерина Семенюк,

Дубровицький РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники волинського ...
Наступна новина: У Львові відбудеться ...

КОМЕНТАРІ